Primăria Istanbul administrează un lanț de 18 restaurante, în cele mai atractive zone ale metropolei

Primăria Metropolitană Istanbul a deschis încă din 1994 o serie de „facilități sociale pentru uz public”, mai exact o nouă abordare a municipalismului social. Mai exact, e vorba de un lanț de restaurante și cafenele situate în locurile cu cele mai grozave priveliști ale Istanbulului, cele mai multe fiind aproape de mare și care astfel atrag locuitorii să petreacă o zi frumoasă în familie sau alături de prieteni.

„Sosyal Tesisleri” se poate traduce aproximativ ca „facilități sociale”, fiind vorba de spații special concepute pentru a adăuga valoare vieții sociale a locuitorilor din Istanbul, cărora li se oferă astfel posibilitatea de a se bucura de produsele servite fie în stil cantină, fie în restaurante care servesc meniuri à la carte complete. Acestora li se adaugă zonele verzi amenajate împrejur, parcuri pentru copii etc. Toate acestea au în comun prețurile rezonabile și posibilitatea oferită locuitorilor din Istanbul de a se relaxa în aceste locații superbe.

Iată lista acestora:

ARNAVUTKÖY SOCIAL FACILITY

AVCILAR SOCIAL FACILITY

BEYKOZ KORU SOCIAL FACILITY

BEYKOZ SAHİL SOCIAL FACILITY

ÇAMLICA SOCIAL FACILITIES

CİHANGİR SOCIAL FACILITIES

DRAGOS SOCIAL FACILITY

FETHİPAŞA SOCIAL FACILITIES

FLORYA SOCIAL FACILITIES

GÖZDAĞI SOCIAL FACILITY

HALİÇ SOCIAL FACILITY

İSTİNYE SOCIAL FACILITY

KASIMPAŞA SOCIAL FACILITY

KÜÇÜKÇEKMECE SOCIAL FACILITY

SAFA TEPESİ SOCIAL FACILITY

Activitatea acestor locații se află sub administrarea Primăriei Istanbul, cu departamente logistice speciale de la construcția și întreținerea locațiilor, mobilier, curățenie, prelucrarea cărnii, producerea mâncării, departamente pentru igienizat, spălat și călcat (uniforme, fețe de masă etc.), laborator sanitar-veterinar, chioșcuri mobile, transport marfă etc.

Acolo unde a fost cazul, unele spații au fost renovate în anul 2020, astfel că acum în 18 locații din Istanbul vă puteți bucura de o priveliște frumoasă, cu parcări amenajate și prețuri extrem de atrăgătoare la produsele comercializate, mâncăruri din bucătăria turcească. Pentru calitatea serviciilor aprobate de Instituția de standardizare turcă (TSE), lanțul de restaurante ale Primăriei Istanbul a obținut sistemul de management al calității ISO 9001 și certificatul de sistem de siguranță alimentară ISO 22000.

De cele mai multe ori, aceste spații sunt prima alegere a istanbulezilor, fiind atractive cu zonele lor verzi, pistele pentru plimbări și exerciții fizice, zonele sportive, locurile de joacă și priveliștile remarcabile, precum și atmosfera lor sigură și liniștită.

De asemenea, în unele locații (Florya, Avcılar, Beykoz Koru, Çırpıcı) se pot organiza nunți, ori evenimente corporative, în acest sens autoritatea locală punând la dispoziție o gamă largă de opțiuni de meniu și personal profesionist.

O publicație dedicată acestei activități poate fi consultată AICI.