Sectorul de retail din Turcia a răspuns apelurilor din partea reprezentanților guvernului ca lanțurile de hypermarketuri să nu mai crească prețurile pentru o anumită perioadă de timp, anunță Anadolu Agency.

Ministrul Comerţului din Turcia, Mehmet Muş, s-a întâlnit cu directorii generali ai celor mai mari lanțuri de hypermarkerturi, care au cele mai multe sucursale, şi a avertizat asupra creșterilor nejustificate ale prețurilor, în contextul majorării salariului minim. „Nu vom permite niciodată ca majorările nejustificate să perturbe ordinea și funcționarea pieței”, a spus ministrul turc.

Rețeaua Şok a fixat prețurile pentru 1.000 de produse

Primul anunţ a venit de la reprezentanții Şok Marketler, chiar în prima zi a noului an. Aceștia au anunţat că pentru luna ianuarie au fixat preţurile la 1.000 de produse, determinate în funcție de nevoile de bază ale unei gospodării. Astfel, timp de o lună vor rămâne constante prețurile pentru orez, paste, leguminoase, făină, ceai, cafea, zahăr, ulei, margarină, cartofi, ceapă. Managerul general Şok Marketler, Uğur Demirel, a declarat că, decizia a fost luată pentru a contribui la economia ţării şi la bugetele clienţilor.

Lanțul Migros a fixat prețurile și a demarat o campanie de reduceri

Pe parcursul lunii ianuarie, Migros a fixat prețurile pentru 419 produse marcă proprie, inclusiv produse de bază, și a redus prețurile la peste 3.000 de produse de marcă. La alte 20.000 de produse sunt aplicate reduceri speciale de la 25% la 50 %, acoperind alte 23 de grupuri diferite de mărfuri.

Reduceri de până la 40% la CarrefourSA

CarrefourSA a decis ca pe tot parcursul lunii ianuarie să aplice reduceri de până la 40% la 20.000 de produse din categoriile de produse alimentare și nealimentare și să deruleze și nenumărate alte campanii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia