Pamukkale

Aflat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Pamukkale a fost una dintre destinațiile preferate de turiști în vara 2022. Conform datelor oficiale, numărul de vizitatori ai orașului Pamukkale a crescut cu 64% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Direcția Provincială pentru Cultură și Turism anunță că în primele 8 luni ale anului trecut, 786.387 de persoane au vizitat renumita stațiune a Turciei, iar în aceeași perioadă a anului 2022 numărul vizitatorilor a crescut cu 64%, la 1.285.990 turiști.

Doar în luna august, Pamukkale a găzduit 351.706 de turiști interni și străini, a declarat pentru presa turcă preşedintele Asociaţiei Hotelieri şi Operatorilor Turistici Denizli, Gazi Murat Şen. „Suntem mult mai plini de speranță pentru anul 2023. Ne propunem să găzduim peste 3 milioane de vizitatori în Pamukkale”, a mai declarat Gazi Murat Şen.

Apa de la Pamukkale, beneficii cunoscute din antichitate

Pamukkale este o locație naturală în provincia Denizli din sud-vestul Turciei, care e celebră prin terasele și travertinurile minerale rămase din Izvoarele Termale Kent. Stațiunea este situată în apropierea râului Menderes, are o climă temperată și este o destinație turistică preferată atât de turiștii interni, cât și de cei străini. În apropiere se află orașele antice Hierapolis și Laodiceea. De asemenea, la doar 5 km depărtare se află satul Karahayit, care este un centru termal cunoscut la nivel internațional.

Terasele de la Pamukkale sunt formate din travertin, o rocă sedimentară precipitată de apa fierbinte. Există 17 izvoare de apă caldă, cu temperatură care pornește de la 35 °C, folosite din cele mai vechi timpuri pentru diferite afecțiuni. De altfel, Pamukkale este inclusă în Lista Patrimoniului Mondial stabilit de UNESCO, iar apa termală are indicații balneoclimaterice pentru afecțiuni cardiace, de reumatism, digestie, respirație, circulație și dermatologice.

Caracteristica terapeutică a apei termale de la Pamukkale a fost înțeleasă încă din cele mai vechi timpuri, iar după secole, calitatea ei de vindecare a fost dovedită științific. Apa sulfurată de lângă piscină este potabilă și mai este numită apă de frumusețe, fiind solicitată în special de femei. Așa cum spun localnicii, apa din Pamukkale este un medic bun care vindecă atunci când este cald și un arhitect bun care creează terase travertin când se răcește. În străvechiul bazin situat la sursa apei, care are 36°C și vara și iarna, există coloane vechi de 2.000 de ani și ruine istorice.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.