Antalya Turcia

Europenii care se confruntă cu perspectivele unei ierni grele din cauza crizei energetice care se profilează în această perioadă, au început să caute să închirieze apartamente în sudul Turciei, pentru a petrece iarna aici. Clima caldă din lunile de iarnă din zona Antalyei, de exemplu, îi atrage tot mai mult pe europeni, în mod special pe pensionarii britanici.

Astfel, creșterea vertiginoasă a prețurilor la energie electrică și gaze, laolaltă cu deciziile unor guverne de a impune reguli pentru reducerea consumului de energie, au determinat sute de europeni să ia zilele acestea cu asalt firmele de imobiliare și de turism din sudul Turciei, pentru a găsi apartamente, case sau chiar camere de hotel pe care să le folosească pe durata iernii.

Speranța hotelierilor pentru iarna 2022

De teamă că situația s-ar putea înrăutăți în următoarele luni, europenii își folosesc economiile pentru a evita noi dificultăți, a declarat pentru publicația „Bazaar Times”, Ferhan Ademhan, președintele Asociației Administratorilor de Turism din Anatolia (ATİD), care spune că mulți britanici s-au arătat deja interesați să închirieze camere de hotel pentru iarna 2022.

„Iarna aceasta va fi probabil un sezon bun pentru hotelieri. Europenii, dar mai ales cetățenii din Marea Britanie închiriază case pentru trei luni. Ei își vor putea permite o ședere lungă și plăcută în Turcia cu banii pe care altfel ar trebui să-i cheltuiască pe facturile de electricitate și gaz”, a spus Ferhan Ademhan.

Acesta este motivul pentru care reprezentanții din industria turismului din Turcia speră că acesta ar putea fi cel mai aglomerat sezon de iarnă pentru Turcia. De altfel, hotelierii și companiile de turism din Turcia au discutat anterior care sunt perspectivele de a atrage vizitatori din Europa, în special pensionari. Germania, Regatul Unit, Țările de Jos, Belgia și țările scandinave vor fi piețele majore pe radarul industriei turismului în această iarnă, iar în acest moment, rezervările anticipate încununează deja așteptările.

Temperatura aerului în Antalya va începe să scadă de abia din lunile noiembrie-decembrie, orașul având o climă mediteraneană umedă. Astfel, temperatura aerului în luna decembrie are o medie de 15°C pe timpul zilei, soarele mediteranean este aproape zilnic pe cer, iar în lunile ianuarie și februarie temperatura scade la 11 °C, apar ploile, dar e foarte puțin probabil să ningă. la sfârșitul lunii februarie, la malul Mediteranei se instalează deja primăvara.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.