UPDATE, ora 13.45 (ora Turciei)

După ce furtuna s-a domolit, echipele Gărzii de Coastă, Comandamentul Forțelor Navale și Poliția de Coastă au început să lucreze pentru a găsi nava de marfă uscată, sub pavilion turcesc, „Kafkametler”, care s-a scufundat în largul coastei districtului Ereğli din Zonguldak. Astăzi, la ora 10.50 (ora Turciei), echipele au găsit pe plaja Ereğli cadavrul neînsuflețit al unuia dintre cei 12 membri dispăruți.

Acțiunile de căutare a celorlalți 11 membri ai echipajului sunt în desfășurare, cu 2 avioane de patrulare, 1 elicopter, 2 bărci de patrulare, 4 Echipe SAK, 295 de vehicule și 795 de persoane.

***

Ministrul Afacerilor Interne din Turcia, Ali Yerlikaya, a declarat că nava de tip cargo „Kafkametler”, care părăsise ieri portul Ereğli din provincia Zonguldak, pentru a ajunge la Izmir, a lovit un dig din largul coastei districtului Ereğli din Zonguldak și s-a scufundat. Cei 12 membri ai echipajului sunt dispăruți.

„Nu a fost stabilit până acum contactul cu cei 12 membri ai echipajului turc de pe navă. Comandamentul Gărzii de Coastă, Forțele Navale, AFAD, Poliția de Coastă, echipele de jandarmerie, de poliție și de pompieri sunt în așteptare. Pe măsură ce condițiile meteorologice nefavorabile se îmbunătățesc, activitățile de căutare și salvare vor începe imediat”, a declarat ministrul de interne, Ali Yerlikaya.

Nava „Kafkametler” a fost construită în 1992 și transporta mărfuri din Rusia către portul Izmir Aliağa.

Anterior, Direcția Generală de Meteorologie emisese o avertizare portocalie pentru 29 de orașe, dar în scurt timp acest număr a crescut la 41 de orașe.

În comunicatul Direcției Generale Maritime se arată că ieri, la ora 10.29, căpitanul navei a raportat că se îndrepta spre digul militar K. Ereğli, iar la scurt timp comunicarea cu nava s-a întrerupt. În funcție de disponibilitatea vremii, activitățile de căutare și salvare vor fi inițiate pe cale aerienă și maritimă.

Încă două nave eșuate

Tot din cauza condițiilor meteorologice de ieri, nava „Pallada”, sub pavilion camerunez, care era legată în danele portului Ereğli, a eșuat din cauza rupturii parâmelor, iar cei 13 membri ai echipajului de pe navă au fost salvați. O altă navă sub pavilion camerunez, „Sormonsky 45”, a fost târâtă de curenți, ca urmare a ruperii parâmelor și a fost recuperată de remorcherul portuar, cu cei 12 membri ai echipajului la bord.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.