Istanbul zapada -Foto- DHA

Weekendul trecut, în unele părți ale Istanbulului ploaia s-a transformat în zăpadă, dar precipitațiile au fost de scurtă durată, fiind totuși primii fulgi de nea care au căzut în luna noiembrie din anul 2016. Direcția Generală de Meteorologie (MGM) a actualizat raportul meteo săptămânal și anunță azi că Istanbulul așteaptă din nou zile cu zăpadă.

La nivel național, meteorologii turci spun că până mâine, miercuri, temperaturile vor crește peste normalul acestei perioade, în special în părțile de vest ale Turciei, dar de joi se va instala din nou frigul, astfel că duminică sunt așteptate ninsori în mai multe orașe, inclusiv în Istanbul.

Meteorologul Murat Acar a declarat în presa din Turcia că se așteaptă ca precipitațiile sub formă de ploaie să se instaleze de miercuri, din sud-vestul Turciei. De vineri, vremea rece se va instala în toată regiunea Mării Negre, însă aceste condiții sunt considerate normale pentru sezonul curent.

Informațiile legate de prognoza meteo pentru Turcia pot fi consultate pe site-ul oficial al Direcției Generale de Meteorologie (MGM), de exemplu,cele pentru districtul Fatih, Istanbul).

Reamintim că provincia Istanbul se întinde pe o suprafață de 5.461 km2 și are aproape toate formele de relief, tocmai de aceea prognoza meteo se schimbă de la un district la altul.

În weekendul trecut a nins în zonele mai înalte ale Istanbulului, mai exact în regiunile Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Üsküdar și Kartal.

Sursa foto: DHA

CITEȘTE ȘI: Istanbul: Taxele de parcare pentru İSPARK au fost majorate

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.