Moschee musulmani ramadan

În calendarul musulman, Mevlid Kandili este una dintre cele cinci nopți sfinte, iar în această noapte se comemorează nașterea Profetului Muhammad. Cuvântul Mevlid înseamnă literalmente locul și ora nașterii.

Pentru musulmani, Profetul Muhammad este lumina călăuzitoare și păstrătorul moralității, oferind un model de urmat. Tocmai de aceea, săptămâna premergătoare acestei sărbători este una de rugăciune și reflecție în lumea musulmană, cu accent pe compasiune, milă, răbdare și generozitate.

Cei care se roagă pentru un anumit scop pot avea dorința îndeplinită cu condiția să citească pe lângă rugăciunile zilnice obișnuite ale unui musulman și Fatiha (capitolul de deschidere al Coranului), de 40 de ori, în timp ce stau în picioare, o tradiție care datează de sute de ani. Această zi spirituală, care întărește sentimentele de unitate, solidaritate și fraternitate, este așteptată de musulmani cu pace spirituală și entuziasm.

La fel ca alte sărbători musulmane, aceasta este o perioadă sfântă, care oferă prilejul de a ne întoarce la esență, către Creatorul Atotputernic, de a ne ruga, de a ne purifica inimile care sunt pe cale să fie murdare de păcate, de a realiza temporarul și permanentul și de a deschide ochii inimii noastre.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.