Istanbul Kentplus

La Istanbul au început pregătirile în eventualitatea unui cutremur major, după ce oamenii de știință au avertizat în mai multe rânduri asupra posibilității unui seism puternic în viitorul apropiat. Lucrările sunt derulate cu viteză maximă de către Direcția Provincială pentru Dezastre și Urgență a guvernatorului Istanbul, anunță CNN Turk.

CITEȘTE Și: Sfat pentru locuitorii din Istanbul: „Ar trebui să se pregătească pentru magnitudinea 7,6”

În acest sens, în fiecare din cele 39 de districte ale Istanbulului au fost numiți coordonatori, care vor fi în legătură continuă cu Centrul AFAD, prin „sistemul radio DMR”.

La nivelul metropolei, a fost mărit numărul „zonelor de adunare în caz de catastrofă”, de la 2.864 la 5.578. Autoritățile spun că 56,88 % din aceste zone au infrastructură pentru energie electrică, apă și canalizare.

Până acum au fost finalizate lucrările de reabilitare în caz de cutremur la 2.576 de clădiri și 1.599 de facilități publice, dintre care 1.365 de școli, 54 de spitale, 61 de policlinici, 57 de clădiri administrative, 39 de cămine și 23 de clădiri de servicii sociale.

CITEȘTE ȘI: „Un sfert din Istanbul este în pericol, în eventualitatea unui cutremur major”

A fost finalizat planul de reducere a riscurilor în Istanbul

Planul provincial de reducere a riscurilor (IRAP) a fost deja finalizat pentru Istanbul, autoritățile precizând că activitatea cutremurelor din regiune este monitorizată 24/7, de un total de 250 de stații de observare a cutremurelor (33 dintre acestea se află în granițele provinciei Istanbulul).

Numărul voluntarilor AFAD este de 322.557 persoane, iar numărul voluntarilor de sprijin AFAD care și-au finalizat pregătirea este de 5.271.

În cele 39 de districte ale Istanbulului continuă înființarea echipelor locale de asistență care vor contribui la eforturile de recuperare după un dezastru. În acest context, au fost instruite 702 persoane din Silivri (201 persoane), Pendik (251 persoane) și Zeytinburnu (250 persoane).

CITEȘTE Și: Care ar fi consecințele unui cutremur puternic la Istanbul? RAPORT Primăria Istanbul

Un comentariu la „Istanbul: Autoritățile iau măsuri în eventualitatea unui cutremur major

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.