În cursul serii trecute a ancorat în largul coastei provinciei Muğla iahtul de lux al lui Oleg Deripaska, fondatorul companiei ruse de aluminiu Rusal.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, mai mulți miliardari ruși și-au trimis bunurile și banii în Turcia, țară care nefiind membră a Uniunii Europene a ales să nu impună sancțiuni Rusiei.

Iahtul de lux al lui Oleg Deripaska, „Clio”, are o lungime de 73 de metri și este ancorat la Gocek. Reamintim că și cele două iahturi ale oligarhului rus Roman Abramovici, în valoare de 1 miliard de euro, sunt ancorate de asemenea în Turcia, la Bodrum, respectiv Marmaris.

Turcia, relații bune cu Ucraina și Rusia

Turcia este țară membră NATO din anul 1952, însă în contextul conflictului din Ucraina autoritățile au precizat în repetate rânduri că au relații bune atât cu Rusia, cât și cu Ucraina. Deși a oferit sprijin Kievului, Turcia nu a aderat la sancțiunile împotriva Moscovei și miliardarilor ruși.

Iahtul „Clio” a fost proiectat de Espen Oeino și construit sub numele „Queen M” la Lurssen Yachts, fiind livrat în 2004. Interiorul original a fost creat de Donald Starkey, iar la renovarea din 2007 a fost proiectat de Eidsgaard Design. Ambarcațiunea poate găzdui 18 oaspeți în 9 cabine și are un echipaj de 21 de persoane. „Clio” are 2 motoare MTU și atinge o viteză maximă de 18 noduri.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.