elev aptop

În cadrul unei întâlniri recente a Comitetului Științific pe probleme de Covid-19, a fost discutată și distribuția numărului de cazuri în rândul elevilor, concluzia fiind că un sfert din numărul infectărilor este al elevilor cu vârsta între 5-17 ani.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca, spune că era de așteptat această situație, mai ales că mare parte din acest grup nu se află în programul de vaccinare. Pe de altă parte, la fel de adevărat e că nu a existat o creștere semnificativă a spitalizării acestor copii, sau a internării în unitățile de terapie intensivă.

Ministrul spune că în continuare se vor lua toate măsurile de precauție pentru a menține școlile deschise, la toate nivelurile, și că va continua astfel educația „față în față”.

Vaccinarea în Turcia

Autoritățile din Turcia spun că scopul principal este de a respecta măsurile preventive și de a continua programul de vaccinare, iar într-o postare pe Twitter din această dimineață, ministrul sănătății atrage atenția că în urma analizei ultimelor informații reiese că a crescut și rata de infectare la tinerii nevaccinați, iar persoanele în vârstă cu boli cronice pot fi infectate chiar dacă au fost vaccinate. În acest sens, tinerilor li se recomandă să se vaccineze, iar celor în vârstă să fie mult mai precauți.

Până la această dată, Turcia a vaccinat 75,1% din populație cu ambele doze de vaccin, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 33.860 de noi infectări, din 357.636 teste, iar 237 de persoane au decedat.

Ministrul Fahrettin Koca mai spune că în acest moment codul HES include informații relevante, dacă persoana este expusă riscului, dacă este bolnavă, dacă este un contact activ pentru un bolnav de Covid-19, dacă are rezultat PCR negativ în ultimele 72 de ore și dacă persoana a fost vaccinată, iar i nstituțiile din Turcia pot interoga orice informații de acest gen.

harta vaccinare
harta vaccinare

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.