photo of child sitting by the table while looking at the imac

EBA – platforma de educație pentru elevii din Turcia care fac cursuri online

Încă de la începutul pandemiei, elevii din toate ciclurile de școlaritate din Turcia au o platformă educațională în care sunt stocate peste 10.000 de lecții, la toate disciplinele de studiu, conform planurilor școlare.
 
Ministerul Educației din Turcia arată că în timpul pandemiei, platforma de educație digitală s-a clasat printre cele mai accesate portaluri de educație din lume. Lecțiile sunt predate de profesori special selectați pentru predarea online și sunt conforme programelor școlare actualizate, de la clasele primare, până la liceu, iar predarea este susținută și în limbaj mimico-gestual.
Pentru a facilita accesarea platformei, inițiatorii proiectului au lansat aplicația „EBA Assistant”, care oferă răspunsuri referitoare la cum se obține sau se reînnoiește o parolă, cum se face căutarea unei lecții, cum se pot obține rezultatele testelor, sau cum pot fi contactați profesorii. De asemenea, elevii pot face evaluarea lecțiilor, prin recenzii.
Totodată, aceste lecții se pot urmări și pe un canal al postului național de televiziune (TRT), lansat special în acest sens, pentru a facilita astfel și accesul și elevilor care nu au internet.
În plus, pe platformă se fac și stagii de pregătire, cu lecții recapitulative, pentru elevii care vor avea examene vara viitoare. 
Altfel spus, dacă un elev nu reușește la orele online să înțeleagă ceea ce predă profesorul, sau nu reușește să își ia notițe, acesta poate accesa oricând lecția respectivă de pe platforma națională.