legume fructe hypermarket

Pe parcursul acestui an, Direcția provincială pentru agricultură din Istanbul a efectuat screeningul reziduurilor chimice pentru 1.700 de legume și fructe. Din păcate, în 120 de mostre de fructe și legume au fost depistate cantități de pesticide peste normele aprobate. Pesticidele sunt produse chimice utilizate în agricultură pentru a proteja fructele și legumele de dăunători.

În urma examinării probelor în laboratorul Ministerului Agriculturii din Florya, cantități extrem de mari de pesticide au fost depistate în salată, rucola, frunze de viță de vie și mentă.

Contactat de CNN Turk, conf. univ. dr. Ela Keskin, specialist în boli endocrinologice, reamintește că pesticidele pot provoca cancer, dar, de asemenea, pot perturba structura genelor și pot cauza probleme genetice grave. De asemenea, provoacă insuficiență hepatică și renală, pot provoca leziuni ale sistemului nervos și unele boli neurologice.

Directorul agricol al provinciei Istanbul, Ahmet Yavuz, spune că riscul reprezentat de prezența pesticidelor în fructe și legume e mai mare dacă acestea sunt recoltate înainte de coacerea completă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.