bodrum lockdown

Într-o perioadă în care mai multe țări din Europa au reintrodus restricții drastice, ministrul sănătății din Turcia a declarat că nu ia în calcul managementul pandemiei cu un nou lockdown. De asemenea, oficialul spune că Turcia va începe producția și a celui de-al doilea medicament folosit în tratamentul persoanelor infectate, Molnupiravir, care va fi administrat gratuit cetățenilor, la fel ca Favipiravir.

„Ne vom preocupa mai mult de măsurile de precauție personale, de cercul de siguranță personală și de vaccinare”, spune ministrul Fahrettin Koca.

Până în acest moment, Turcia înregistrează un procent de vaccinare de 80,7% cu ambele doze de vaccin, 90,3% cu o doză și 11.935.075 persoane cu doza 3.

După ședința de cabinet de luni, ministrul Koca a declarat că au fost folosite mai multe medicamente în tratamentul Covid-19 și că au existat studii care au indicat că Favipiravir are efect benefic pentru cazurile ușoare și moderate în perioada timpurie. Încă de la debutul pandemiei, Comitetul științific a recomandat ca cetățenii turci să aibă acces rapid la acest medicament și a aprobat producția de Favipiravir în Turcia.

Deoarece în acest moment tratamentul bolnavilor se concentrează și pe Molnupiravir, pe lângă Favipiravir, Turcia a solicitat permisiunea de a produce și Molnupiravir în țară.

Referitor la problema aprovizionării cu alte medicamente în farmacii, ministrul Koca spune că modificările de preț se fac de obicei în jurul datei de 15 februarie, însă acum dificultățile sunt corelate cu actualizarea cursului de schimb valutar.

„Ca minister, avem un sistem de urmărire a medicamentelor, inclusiv în farmacii, la depozite și producători. Urmărim fiecare pas îndeaproape. Nu există probleme serioase momentan”, spune Fahrettin Koca.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024