asigurare vehicule cutremur

După cutremurele catastrofale din data de 6 februarie, Autoritatea pentru asigurări în caz de dezastre naturale (DASK) a început să plătească daune.

Turusan Bağcı, președintele Comisiei de Asigurări a Confederației Consumatorilor, a declarat că mii de vehicule au fost distruse în cutremurul care a afectat 10 provincii.

„În cazul în care proprietarul al cărui vehicul a fost avariat total în urma cutremurului nu are o poliță de asigurare auto, acesta va acoperi singur dauna. Dar dacă există o poliță de asigurare auto, atunci există și acoperirea pentru cutremur. Toate polițele au acoperire automată împotriva cutremurelor și aceasta este acoperită 100%”, a declarat Turusan Bağcı.

Ce se întâmplă dacă vehiculul este parțial avariat?

În cazul în care vehiculele sunt deteriorate parțial, evaluatorul va decide cuantumul asigurării. „În primul rând, este deschis dosarul de daune, expertul vine și vede vehiculul și decide dacă poate fi reparat”, a mai spus președintele Comisiei de Asigurări a Confederației Consumatorilor.

Dacă proprietarul vehiculului și-a pierdut viața din cauza cutremurului, moștenitorul va solicita despăgubiri de la asigurarea auto pentru vehiculul avariat. Această cerere se poate face cu certificatul de moștenire.

„Cutremurul este o garanție automată. Dacă aveți asigurare, veți încasa plata daunelor. Am văzut cât de important este ca oamenii să aibă asigurare obligatorie pentru cutremur, asigurare de locuință, polițe de asigurare pentru locul de muncă și auto. Ne confruntăm cu un dezastru, dar importanța asigurării a apărut din nou pentru ca cetățenii care au rămas în urmă să nu se afle într-o situație dificilă”, a concluzionat Turusan Bağcı

Reamintim că în urma cutremurelor de luna trecută și-au pierdut viața cel puțin 46.104 de persoane, fiind afectați peste 13,5 milioane de cetățeni.

CITEȘTE ȘI: Frica de cutremur alungă turiștii din Istanbul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.