În a doua zi a negocierilor din Marea Adunare Națională a Turciei pentru bugetele anului 2023, a avut loc o ceartă între parlamentari, care s-a transformat într-o luptă cu pumnii. Deputatul Partidului AK, Zafer Işık, l-a lovit cu pumnul pe parlamentarul Partidului IYI, Hüseyin Örs, care în urma loviturilor primite a fost dus la spital.

Discuții în contradictoriu terminate cu pumni

În timpul discuțiilor legate de bugetele pentru anul 2023 din Marea Adunare Națională a Turciei, a avut loc o polemică între vicepreședintele Grupului CHP, Özgür Özel, și vicepreședintele AKP, Bülent Turan. Ulterior, acestor discuții în contradictoriu li s-au alăturat și alți parlamentari.

Tensiunile au crescut pe măsură ce deputații Partidului AK și Partidului IYI s-au ridicat în picioare și au început să se certe. Președintele de ședință a decis ca sesiunea de lucru să fie întreruptă timp de 10 minute.

Din păcate, discuția în contradictoriu a continuat. Deputații celor două partide, AKP și IYI, s-au adunat în jurul pupitrului și s-au lovit reciproc. În încăierare, deputatul AKP din Bursa, Zafer Işık, l-a lovit cu pumnul pe deputatul din Trabzon al Partidului IYI, Hüseyin Örs. În scurt timp au intervenit și alți deputați, iar Örs a fost îndepărtat din sală.

O colegă de partid care este și medic, Aylin Cesur, i-a oferit primul ajutor parlamentarului IYI, Hüseyin Örs, la cabinetul medical al instituției și apoi acesta a fost transportat la un spital privat, din cauza tulburării de ritm cardiac. Acolo, ca măsură de precauție, Hüseyin Örs a fost tratat în secția de terapie intensivă, transmite Milliyet.

Președintele partidului IYI, Meral Akşener, spune într-o postare pe o rețea de socializare că l-a vizitat la spital pe colegul său, Hüseyin Örs, și că acesta este în stare bună.

Azi a fost anunțată și pedeapsa pentru politicianul agresor, Zafer Işık, acesta fiind suspendat pentru două sesiuni ale Adunării, în conformitate cu articolul 163 din Regulamentul de procedură al Marii Adunări Naționale. În apărarea sa, parlamentarul AKP spune că atacul a avut loc întrucât în timpul discuțiilor se încinseseră spiritele și că „asemenea lucruri se mai întâmplă din când în când în Marea Adunare Națională” a Turciei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.