jurnalista Sedef Kabas

Jurnalista Sedef Kabaş, care este arestată sub acuzația de insultare a președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a depus o plângere penală la parchet împotriva ministrului justiției, Abdulhamit Gül.

Avocatul celebrei jurnaliste, Uğur Poyraz, spune că măsura de arestare din data de 22 ianuarie are la bază o serie de decizii ilegale. “Astăzi, în numele clientului meu, am depus o plângere penală împotriva lui Abdulhamit Gül, la Procuratura Generală din Istanbul. Să vedem ce va face procuratura”, a declarat avocatul.

Într-o postare recentă pe canalele de socializare, dr. Sedef Kabaș spune “nu vei putea scăpa de adevăr și nu vei putea scăpa de agonia a milioane de oameni”. Sedef Kabaş mai spune că poliția nu îi luase încă declarația, când ministrul justiției, Abdulhamit Gül, declara deja că jurnalista „va primi ceea ce merită”.

Dr. Sedef Kabaș spune că declarația pe care a dat-o procurorului și instanței a fost doar o rutină, pentru spectacol, și că fusese dinainte luată decizia pentru întemnițarea ei. De altfel, apelul împotriva reținerii a fost respins.

Baroul din Istanbul a criticat arestarea și încarcerarea jurnalistei, precizând că arestarea poate fi aplicată doar cu îndeplinirea condițiilor legale, însă acum aproape s-a transformat într-o metodă de pre-execuție. Mai mult, reprezentanții Baroului Istanbul consideră că ministrul justiției, Abdulhamit Gül, a pus presiune asupra judecătorului prin declarațiile făcute anterior procesului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.