Zăpada a depășit înălțimea unui om, într-un oraș de la Marea Neagră

O fotografie publicată pe rețelele de socializare a atras azi atenția în Turcia. Este vorba de un cetățean dintr-un oraș port de la Marea Neagră, Ordu, care s-a pozat acoperit de zăpadă, în picioare, cu mâinile în sus.

Fotografia a fost făcută în regiunea Kertil din raionul Akkuş, acolo unde grosimea zăpezii a depăşit înălţimea omului.

În urma căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, grosimea medie a omătului în provincia Ordu este în medie de 79 de centimetri, dar în unele zone s-a apropiat de 2 metri.

Ninsorile continuă în multe părți ale Turciei, iar autoritățile fac față cu greu ninsorilor viscolite.

Cum va fi vremea la Istanbul

Primăria Istanbul a dat astăzi un avertisment de vreme rea, prin ca atrage atenția că ninsorile vor apărea astăzi din nou, după ora 18 în partea europeană, în jurul Bosforului și pe partea anatoliană după ora 20.00.

Totodată se arată că precipitațiile sub formă de ninsoare nu vor fi intense, dar se estimează că pot exista tranziții regionale puternice.

Reamintim că guvernatorul provinciei Istanbul, Ali Yerlikaya, a decis ca femeile gravide și persoanele cu handicap, care lucrează în instituții și organizații publice, să rămână în concediu administrativ până pe data de 28 ianuarie 2022.

De asemenea, la Istanbul, activitatea în învățământul superior este suspendată până luni, 31 ianuarie, iar până pe 28 ianuarie este suspendată în Centrele de Învățământ Special și Reabilitare.