Yalıkavak Marina, cel mai premiat port de agrement din Turcia și unul dintre cele mai faimoase la nivel internațional

Detalii despre portul de agrement „Yalıkavak Marina”, deținător al ratingului „British Yacht Harbour Association (TYHA)” cu 5 ancore de aur, distins în 2020 cu premiul „International Marina of the Year” și în 2018 – 2019 cu „World’s Best Superyacht Marina”

Portul de agrement Yalıkavak (pronunție Yalîkavak) este primul port de mare capacitate pentru superyachturi din Turcia, fiind clasat printre primele 10 porturi de agrement din lume. În 2020 a primit distincția „International Marina of the Year”, în 2018 și 2019 „World’s Best Superyacht Marina” și este deținător al ratingului „British Yacht Harbour Association (TYHA)” cu 5 ancore de aur.

Peste 100 de superyacht-uri faimoase în întreaga lume vizitează „Yalıkavak Marina” în fiecare an, printre care se numără Eclipse, Madame Gu, Voice, Arrow, Vertige, Chakra, Galactica Super Nova, Saluzi, Okto, O’Matilde etc.

„Yalıkavak Marina” promovează Turcia ca destinația #1 pentru turismul de lux, prin furnizarea unei infrastructuri avansate de ospitalitate de calitate superioară. „Yalıkavak Marina” poate găzdui 620 de yachturi de mare capacitate și oferă opțiuni pentru un stil de viață de înaltă clasă, inclusiv facilități și servicii tehnice profesionale pentru iahturi de până la 140 m lungime.

Centrul „Yalıkavak Marina” include portul de agrement, centrul comercial (aleea), hotelul Yalıkavak Marina Beach și hotelul Yalıkavak Marina Boutique, precum și centrul de fitness și spa.

Yalıkavak Marina – polul luxului

Epicentrul cumpărăturilor de lux din Turcia este Shopping Alley în Yalıkavak Marina, reprezentat de peste 100 de mărci de lux, printre care Chanel, Dolce&Gabbana, Gucci, Dior, Louis Vuitton, Prada, Valentino, Bvlgari, Chopard, Audemars Piguet, Hublot, Balmain, Loro Piana, Moncler, Missoni, Rolex și Beymen.

Portul de agrement oferă, de asemenea, o experiență unică în restaurantele și cluburile pe care le găzduiește, precum Zuma, Nusr-et, Novikov, Sakhalin by White Rabbit Group, Birds by Vasilchuk Bros, faimosul restaurant francez Bagatelle, precum și foarte popularul MacKenzie-Childs.

Yalıkavak Marina participă la Programul „UNICEF Platinum Wings” care sprijină Comitetul Național Turc al UNICEF în activitatea sa în Turcia și în întreaga lume, ajutând copiii dezavantajați să-și dobândească drepturile de bază.

Din Yalıkavak Marina se ajunge cu ușurință în alte destinații minunate. Astfel, într-o o croazieră de o zi puteți descoperi numeroasele golfuri și plaje din Peninsula Bodrum, iar dacă vă aventurați mai departe, puteți călători către insulele grecești din Marea Egee.

Mai multe detalii referitoare la Yalıkavak Marina găsiți AICI.

Scurt istoric

Numit inițial „Port Palmarina”, portul de agrement Yalıkavak Marina este situat în cartierul Yalıkavak din Bodrum, la 18 km distanță de centrul Bodrumului.

Omul de afaceri azer Mubariz Masimov, a pornit construcția cu o investiție de 45 de milioane de dolari. Proiectul marinei prevedea mărirea capacității de acostare de la 400 la 710 de iahturi și, în plus, dane pentru 26 de mega iahturi.

Inaugurarea Yalıkavak Marina a avut loc în data de 22 iunie 2012, cu participarea celebrului top model, Eva Herzigova și a altor invitați lor precum proprietarul echipei Renault Formula-1, Flavio Briatore. La momentul respectiv, era inaugurat și celebrul Billionaire Club, precum și restaurantul italian Cipriani,deținute tot de Briatore.

Portul de agrement este proiectat de celebra companie de arhitectură Emre Arolat, fiind conceput ca o insulă de divertisment cu posibilități variate nu doar pentru iahturi, ci și pentru turiști și localnici.

În 2021, Moreno Occohiolini a fost numit președinte al consiliului de administrație al Yalıkavak Marina, la scurt timp după ce liderul unei bande de crimă organizate, Sedat Peker, a făcut câteva declarații incendiare referitoare la managementul Yalikavak Marina, care îl vizau pe fostul președinte al companiei, Mehmet Ağar, om politic, fost ministru de interne și fost șef al poliției. Acesta și-a motivat în scurt timp retragerea din cauze medicale. Fiul lui Mehmet Ağar, Tolga Ağar, a demisionat și el din Consiliul de Administrație al companiei.

Cine deține Yalıkavak Marina

Compania Yalıkavak Marina, care este deținută de Milli Emlak, a fost înregistrată în 1996 sub numele de Bodrum Yalikavak Tourism and Yacht Harbour Investments Ticaret Anonim Șirketi. Cefi Kamhi a cumpărat portul de agrement în 2003 și l-a scos la vânzare în 2011. 90% din acțiunile companiei au fost cumpărate de Palmali Hotel Management Investment and Tourism Limited Company.

Până în 2017, Yalıkavak Marina a avut doi parteneri: Mubariz Mansimov Gurbanoglu (54 de ani), un om de afaceri de origine azeră și RSR Holding, deținut de Anar Alizade, cu sediul în Singapore. În 2016, Mubariz Gurbanoğlu și-a vândut acțiunile partenerului său Alizade, însă vânzarea a creat un litigiu. Gurbanoğlu a făcut apel la instanță, declarând că a fost înșelat de 3 persoane care lucrează cu el și că portul de agrement cu o valoare de peste 200 de milioane de dolari a fost vândut cu 30 de milioane de dolari.

Conform News2Sea, în prezent, o companie numită BYK Otel İşletmeleri Yatırım ve Turizm limited este înregistrată ca acționar unic al Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limani Yatırımları ve Ticaret AŞ. Unicul acționar al acestei companii este Yalikavak Holding Limited. Proprietarul acestei companii, înregistrată în Malta, este RSR Holding, cu sediul în Singapore.

 

%d blogeri au apreciat: