Dilek Ertek Facebook

Misterul continuă în ceea ce privește dispariția femeii de afaceri Dilek Ertek (71 de ani). Aceasta se pare că ar fi căzut în ziua de 25 octombrie de la bordul unui vas de croazieră care se afla în Tahiti, Oceanul Pacific. Căutările de până acum nu au putut găsi nicio urmă a magnatului turc.

Conform primelor informații, în momentul dispariției, Dilek Ertek era însoțită de iubitul său elvețian.

Avocatul familiei femeii a declarat presei turce că fiul lui Ertek, Gökçe Atuk, s-a deplasat în Tahiti, pentru a le cere autorităților mai multă implicare în localizarea ei. Avocatul familiei a negat afirmațiile potrivit cărora Ertek, care deține reprezentanța din Turcia a renumitei mărci de bijuterii Tiffany & Co, ar fi purtat bijuterii prețioase în momentul dispariției ei și că ar fi putut fi ucisă în timpul unui jaf.

De asemenea, iubitul anonim al lui Dilek Ertek a fost chestionat de autoritățile locale, iar avocatul familiei a spus că „toată lumea” care o însoțea pe Ertek ar putea fi suspectă în dispariția ei.

„Autoritățile verifică jurnalul de bord al navei și alte înregistrări care ar putea ajuta investigația, dar sperăm că acea cădere a ei de pe navă a fost mai degrabă un accident decât o crimă”, a spus avocatul, conform Daily Sabah.

Un site de știri cu sediul în Tahiti a raportat că procurorii au demarat o anchetă cu privire la dispariție și au spus că iubitul lui Ertek a raportat dispariția ei după aproximativ 18-20 ore mai târziu.

Dilek Ertek călătorea cu iubitul său elvețian

În data de 24 octombrie, aceasta și iubitul său elvețian în vârstă de 74 de ani, s-au îmbarcat pe nava de croazieră „Norwegian Sprit”, deținută de compania Norwegian Cruise Line.

Pe 25 octombrie, Dilek Ertek nu a coborât la micul dejun, nici la prânz sau la cină. Nimeni nu a văzut-o pe navă toată ziua.

În seara zilei de 25 octombrie, în jurul orei 22, iubitul ei elvețian a apelat la conducerea navei, spunând că „iubita mea a dispărut”. Căutările pe navă nu au dat niciun rezultat. Înregistrările camerei de securitate au arătat că pe 25 octombrie, în jurul orei 3, un punct negru a căzut în mare de pe balconul cabinei lui Dilek Ertek, aflat la etajul 11 al navei. Anchetatorii au ajuns la concluzia că era vorba de Dilek Ertek.

Echipele de căutare și salvare au percheziționat zona, dar nu au fost găsite urme. În tot acest timp, iubitul lui Dilek Ertek a fost ținut sub observație într-o cameră. Când nava a andocat în Tahiti, poliția a urcat la bord, a luat declarația elvețianului, după care acesta a fost eliberat spunând „Nu există dovezi concrete”.

Funeralii în lipsă

Familia lui Dilek Ertek a anunțat că luni, la moscheea Teşvikiye din Istanbul, se va face o rugăciune funerară în lipsă. Conform uzanțelor, o persoană care a căzut de pe o navă în apele internaționale este considerată „pierdută”. „Atâta timp cât corpul nu este găsit, persoana va fi considerată dispărută”.

Născută la Istanbul, Dilek Ertek a studiat la Liceul Austriac, apoi a absolvit Universitatea Mimar Sinan, Departamentul de Arhitectură și a studiat diamantele la GIA din New York. În 1982, după absolvirea universității, și-a început propria afacere și a deschis primul magazin Tiffany în Istanbul la sfârșitul anului 1995. A fost distribuitorul Tiffany & Co. timp de peste 20 de ani. Dilek Ertek mai deținea un anticariat.

Dilek Ertek a fost căsătorită cu omul de afaceri Hüseyin Yalçınkaya, Cuplul, care are un fiu, a divorțat în 2004.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.