locuințe Istanbul
  1. Un eventual cutremur în Marea Marmara ar putea avea o magnitudine peste 7, pe scara Richter, spune prof. dr. Haluk Özener, directorul Observatorului Kandilli al Universității Boğaziçi și al Institutului de cercetare a cutremurelor. Acesta a mai declarat: „Ceea ce este important este cât de pregătiți suntem pentru acest cutremur” (Cumhuriyet)
  2. Scenariul unui cutremur la Istanbul arată că daunele ar putea fi de aproape 300 de miliarde de dolari, după cum arată un Raport elaborat de mai multe autorități (TÜSİAD, TÜRKONFED și SEDEFED). 60% din zonele industriale și de producție din Istanbul se află în zonă seismică, iar daunele economice ar putea ajunge de la 25 până la 300 miliarde de dolari. (Sözcü)
  3. Patru bărci turistice au fost cuprinse de flăcări în districtul Alanya din Antalya, dintre care două au ars integral. Incendiul a izbucnit în noaptea de 15 august pe o barcă ce fusese ancorată într-un adăpost de pescari în Alanya, focul răspândindu-se apoi la alte trei nave vecine. Nu au fost raportate victime, deoarece pasagerii s-au grăbit să sară în apă, dar un marinar a fost internat în spital după ce a inhalat mult fum. (Hürriyet Daily News)
  4. Dezastru în urma inundațiilor din vestul Mării Negre: 77 de decese în 3 provincii. (NTV)
  5. Ministrul Afacerilor Externe din Turcia, Mevlüt Çavușoğlu, a făcut declarații despre ultima situație din Afganistan: „Menținem dialogul cu toate părțile, inclusiv cu talibanii. Cooperăm cu Statele Unite în această problemă”. (NTV)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.