istanbul 212 mall preturi

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au lansat în cursul zilei de ieri o alertă cu privire la riscuri de călătorie în Turcia din două motive: a numărului de îmbolnăviri din cauza COVID-19, precum și din cauza terorismului și a detențiilor arbitrare.

„Nu călătoriți în Turcia din cauza COVID-19. Aveți grijă sporită atunci când călătoriți în Turcia, din cauza terorismului și a detențiilor arbitrare. Unele zone au risc crescut.” Întregul avertisment poate fi citit AICI.

În alerta lansată de autoritățile americane se arată că sunt interzise călătoriile în provinciile Sirnak și Hakkari, precum și în orice zonă aflată la mai puțin de zece kilometri de granița cu Siria din cauza terorismului. (nivelul 4 de risc).

„Grupurile teroriste continuă să planifice posibile atacuri în Turcia. Teroriștii pot ataca cu avertisment mic sau deloc vizând locații turistice, centre de transport, piețe / centre comerciale, facilități guvernamentale locale, hoteluri, cluburi, restaurante, lăcașuri de cult, parcuri, evenimente sportive și culturale majore, instituții de învățământ, aeroporturi și altele zone publice.

În alerta SUA se reamintește faptul că forțele de securitate au reținut persoane, „inclusiv cetățeni americani, pentru presupuse afilieri la organizații teroriste bazate pe dovezi rare sau secrete și pe motive care par a fi motivate politic”. De asemenea, „mai mulți cetățeni americani au fost supuși interdicțiilor care îi împiedică să plece din Turcia. Participarea la demonstrații care nu au fost aprobate în mod explicit de guvernul Turciei, precum și criticile guvernului (inclusiv pe rețelele sociale) pot duce la arestare.”

Tot ieri, Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au emis un aviz de sănătate de turism de nivel 4 pentru Turcia datorită COVID-19. În document, autoritățile medicale din SUA precizează că riscul de a contracta COVID-19 și de a dezvolta simptome severe poate fi mai mic dacă cetățenii care vizitează Turcia sunt complet vaccinați.

Un comentariu la „SUA au emis alerte de călătorie în Turcia, din cauza Covid și a terorismului

Comentariile sunt închise.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 3 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024