refugiați turcia
  1. „Turcia nu are datoria, responsabilitatea sau obligația de a fi depozitul european pentru refugiați”, a declarat președintele Recep Tayyip Erdoğan. Declarația a fost făcută în contextul în care mai multe națiuni europene au anunțat că nu vor accepta refugiați din Afganistan după preluarea țării de către talibani. (Hurriyet Daily News)
  2. Președintele filialei din Istanbul a unui partid de opoziție din Turcia, Buğra Kavuncu (IYI Parti) a fost atacat cu pumnii, în timp ce părăsea sediul postului de televiziune Halk TV. În declarația făcută după atac, Kavuncu a spus: „Este mai important să analizăm cum am ajuns în această situație, decât să îl considerăm un incident izolat”. (Cumhuriyet)
  3. După SUA, și Germania a dat un avertisment de călătorie pentru Turcia. Ministerul german al afacerilor externe a emis o avertizare pentru Turcia, pe care o cataloghează ca fiind „țară cu risc”, din cauza evenimentelor politice, a numărului de cazuri Covid-19 și a incendiilor forestiere, în special pe coastele sudice. (Cumhuriyet)
  4. Cadrele universitare de la Universitatea Boğaziçi din Istanbul continuă protestele pentru felul în care se fac numirile în conducerea prestigioasei unități de învățământ și spun că directorii și coordonatorii facultăților și institutelor ar trebui să fie aleși, nu numiți. (Sozcu)
  5. În Turcia, prețurile apartamentelor au crescut într-un an de zile cu 51%. Cele mai valoroase zone din Istanbul sunt Sarıyer, Beșiktaș, Bakırköy, Kadıköy și Adalar. (Cumhuriyet)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.