turcia proiecte zgârie nori
Anunțuri publicitare

Dacă războiul Rusia-Ucraina nu se va termina în curând, conflictul putea fi extrem de costisitor pentru contractorii turci, care au în derulare proiecte cu o valoare de 25 de miliarde de dolari în cele două țări.

În Rusia, valoarea celor 150 de proiecte derulate de membrii Asociației Antreprenorilor Turci (TMB) este de 22 miliarde de dolari americani, iar în Ucraina valoare proiectelor realizate de contractori turci în infrastructură, transport, autostrăzi și proiecte de locuințe este de 3 miliarde de dolari. 

Consecințele războiului Rusia-Ucraina în turism

Războiul va afecta negativ și turismul din Turcia. Înainte de conflictul din Ucraina, 70% din rezervările timpurii lansate deja pe piață de Turcia fuseseră achiziționate de Rusia. Din păcate, imediat după începerea operațiunii militare, rezervările au fost anulate, mai ales pentru lunile mai și iunie. Bülent Bülbüloğlu, președintele Asociației Hotelierelor și Operatorilor Turistici din Marea Egee de Sud (GETOB), a declarat: “Pierderea economică a acestui fapt ar fi de cel puțin 2 miliarde de dolari.”

Principala teamă a profesioniștilor din turism este că, dacă războiul dintre cele două țări va continua, va exista o pierdere de turiști și de pe alte piețe. “Dacă această afacere continuă și alți jucători sunt implicați, atunci toate piețele noastre de turism vor fi afectate de acest război. Într-un astfel de scenariu, ar dura mai mult de un an pentru ca turismul turc să se redreseze”, a declarat vicepreședintele Federației Hotelierilor din Turcia (TÜROFED), Mehmet İşler.

Anul trecut, țara care a trimis cei mai mulți turiști în Turcia a fost Rusia cu 4,6 milioane turiști, iar Ucraina a fost a treia țară, cu peste 2 milioane de turiști. Așadar, cu un total de 6,6 milioane de turişti din Rusia şi Ucraina, hotelierii turci estimează o pierdere de cel puțin 5 miliarde de dolari.

În 2021, Turcia a găzduit 30.038.961 turişti, iar veniturile din turism au fost 24,4 miliarde de dolari. Pentru 2022, ținta era de 45 de milioane de turiști și venituri de 35 de miliarde de dolari.

Un comentariu la „Turcia: Proiecte de 25 de miliarde de dolari în Rusia și Ucraina, în pericol din cauza războiului. Pierderi și în turism

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.