Așa cum era de așteptat, turismul din Turcia va fi profund afectat de recentele creșteri de prețuri la utilități, precum și de slăbirea lirei turcești în raport cu principalele valute.

Creșteri de preț de 40-100%

Managerul agenției de turism Jolly din Turcia, Mert Vardar, a declarat că în primă fază există deja o creștere medie a prețurilor cu 40-50% pentru turismul intern, dar ar putea ajunge la 100% în tranziția de la early booking la sezonul estival.

În Turcia, cererea pentru rezervarea timpurie a început încă din luna noiembrie, însă chiar și așa creșterile de preț vor fi extrem de mari la începutul sezonului estival, din cauza majorărilor de prețuri din ultima perioadă, mai ales la energie, care reduc puterea de cumpărare a hotelurilor.

Vor fi vânzări cu cel puțin 60-100% mai scumpe în sezon”, estimează managerul agenției de turism Jolly, Mert Vardar.

În urmă cu câteva zile, proprietarii mai multor hotelurilor de 5 stele din Pamukkale, una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Turcia, au atras atenția asupra facturilor la energie. „Speranțele turiștilor pentru 2022 au fost spulberate de creșterea prețurilor”, spune Gazi Murat Şen, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor şi Operatorilor Turistici Denizli (DENTUROD).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.