TOGG

Turcia a impus un tarif suplimentar de 40% la importurile de autovehicule cu motoare electrice din China, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Decizia a venit în momentul în care Turcia se pregătește să lanseze prima mașină electrică produsă pe plan intern, TOGG.

Pentru a încuraja succesul acestui proiect, guvernul turc a oferit diverse forme de sprijin, de la reduceri de taxe, la alocarea terenurilor, rate favorabile la împrumuturi și angajamentul de a cumpăra 30.000 de vehicule anual, până la sfârșitul anului 2035.

Anul trecut, vânzările de mașini electrice în Turcia au crescut de aproape 3 ori, ajungând la 7.733 de unități, în parte din cauza cotelor mai mici de impozitare în comparație cu mașinile tradiționale cu motor cu combustie. În ciuda acestei creșteri impresionante, vehiculele electrice reprezintă doar puțin peste 1% din piața totală a autoturismelor din țară.

TOGG – prima mașină electrică a Turciei

Cu un proiect inițiat în 2018, TOGG a intrat în faza de producție în masă în una octombrie, când președintele Recep Tayyip Erdoğan a inaugurat uzina de producție din orașul Bursa.

În iunie 2018, cinci giganți industriali: Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell și Zorlu Holding, precum și o organizație-umbrelă, Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia, s-au unit pentru a crea TOGG.

După finalizarea testelor de omologare, TOGG va intra pe piață în primul trimestru al anului 2023 cu SUV-ul, primul său dispozitiv inteligent din segmentul C.

La lansarea autoturismului TOGG, președintele Erdoğan spunea că Turcia a încheiat un acord cu una dintre cele mai importante firme din lume, pentru producția de baterii litiu-ion în Turcia.

Mașina a fost proiectată de compania de design Pininfarina din Italia, care a creat modele pentru Ferrari și producătorul de mașini electrice Karma din California.

TOGG a ales compania de tehnologie avansată pentru baterii litiu-ion Farasis, ca partener de afaceri. Se estimează că vehiculul va atinge 80% încărcare în mai puțin de 30 de minute, cu încărcare rapidă. Acesta va avea o autonomie de la 300 la 500 de kilometri.

Cu modelul C-SUV, TOGG a devenit primul brand turcesc care a primit un iF Design Award în 2021, unul dintre cele mai prestigioase premii de design din lume.

Un comentariu la „Turcia impune o taxă pentru autovehiculele electrice din import

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.