alimente inflatie hypermarket

Institutul Național de Statistică din Turcia (TÜİK/ TURKSTAT) a anunțat că în luna februarie inflația anuală a ajuns la 55,18%. Variația față de luna precedentă este de 3,15%. Inflația alimentară a fost de 69,33% în luna februarie.

Grupul de Cercetare a Inflației (ENAG), fondat de academicieni și oameni de știință independenți, a anunțat inflația anuală la 126,91% și inflația lunară la 7,21%.

În luna ianuarie, inflația anuală era de 57,68%, iar inflația lunară de 6,65%.

Care sunt categoriile cu cea mai mare creștere

Principala grupă de produse care a înregistrat cea mai mare creștere față de aceeași lună a anului precedent a fost cea a restaurantelor și hotelurilor cu 74,34%, iar față de luna precedentă a fost cea a alimentelor și băuturilor nealcoolice cu 7,36%

Grupa de produse care a înregistrat cea mai mică creștere în februarie față de aceeași lună a anului precedent a fost cea pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, cu 21,69%.

Cutremurele din Kahramanmaraş, care au avut loc în data de 6 februarie şi au provocat distrugeri în 11 provincii, au afectat şi colectarea de date a Institutului Național de Statistică din Turcia (TÜİK).

Cea mai mare creștere de preț în februarie, față de luna precedentă, a fost cea a legumelor (excluzând cartofii) cu 24,56%, urmate de creșterea prețului la vin, cu 14,47% și la fructe, cu o creștere de preț de 10,47%.

Grafic inflație Turcia
Grafic inflație Turcia

Un comentariu la „În luna februarie, inflația a ajuns la 55,18%

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.