Dacă în perioada sărbătorilor de iarnă vă veți afla în Turcia, să știți că sunt foarte multe târguri de unde veți putea achiziționa cadouri pentru cei dragi.

În organizarea unor astfel de târguri în perioada Crăciunului și Revelionului sunt implicați adesea mulți expați. Tocmai de aceea, organizarea târgurilor de Crăciun a devenit o tradiție constantă mai ales în orașele de pe coasta de sud a Turciei.

Târgul de Crăciun din Dalyan

Sezonul târgurilor de sărbători a început deja într-un oraș de la Marea Egee, Dalyan (provincia Muğla). Cu un număr mare de expați, mai ales britanici, Dalyan a pregătit încă din primele zile ale lunii decembrie peste 300 de tarabe pentru a expune produse ale meșteșugarilor din zonă, produse alimentare autohtone și de import. De la târg nu lipsește niciodată Moș Crăciun, care aduce daruri copiilor. De mai bine de 20 de ani, expații de aici obișnuiesc să organizeze în prima zi de Crăciun și un picnic pe plaja Iztuzu.

Târgul de caritate de la Çalış

La începutul lunii decembrie se organizează Târgul anual de Crăciun de-a lungul malului plajei Çalış. Prima ediție a avut loc în anul 2010, fiind organizată în principal de expații proprietari de magazine din Çalış, Fethiye. Cu acest prilej sunt colectate fonduri pentru a ajuta copiii locali defavorizați, organizatorii fiind sprijiniți în acest sens și de Fundația pentru Turism, Promovare, Educație, Cultură și Mediu (FETAV). Acest tip de târg de caritate este organizat de expați de 3 ori pe an.

Tot la Fethiye, pe 1 ianuarie, se va organiza “Fancy Dress Dip”, prilej cu care expații se îmbracă în costume speciale, pentru a face o baie în mare, în numele promovării organizațiilor caritabile locale.

Târgurile din Bodrum

Ca în fiecare an, la sfârșitul lunii decembrie, Cafeneaua municipală și centrul cultural Trafo din Bodrum va găzdui întâlnirea cu expații, organizată de Primăria Bodrum.

Alte două restaurante din Bodrum, “La Pasion” și “Jukebox”, organizează diferite evenimente cu prilejul Crăciunului, mall-urile din oraș organizează evenimente cu tematica sărbătorilor de iarnă.

Târgul din Köyceğiz

De obicei, în fiecare ultimă duminică a fiecărei luni, în orașul Köyceğiz se organizează un târg “second hand”. În luna decembrie, târgul are drept tematică Anul Nou. Pe cele 370 de tarabe sunt expuse bijuterii, ceramică, dar și produse realizate manual, care pot servi drept cadouri perfecte pentru sărbători.

Festivalul de Anul Nou din Antalya

În Antalya se va organiza timp de o săptămână, 23-31 decembrie, un Festival de Anul Nou. În Centrul de expoziții “Cam Piramit” vor fi așezate standuri festive și vor fi organizate spectacole cu prilejul sărbătorilor de iarnăde către expații din Antalya, preponderent ruși.