Ploile torențiale au provocat inundații de proporții în provincia Antalya.

Sute de locuințe au fost inundate și mai multe mașini au fost luate de viituri. Autoritățile au decis să suspende cursurile elevilor în 2 districte ale provinciei.

Ploaia abundentă a afectat mai ales locuitorii din Kumluca. Râurile s-au revărsat și au inundat casele oamenilor. Învățământul a fost suspendat pentru o zi în Kumluca și Finike.

Ploaia a început ieri după-amiază și a continuat în rafale si pe timpul nopții.

Prin difuzoarele municipalității, cetățenii au fost avertizați să nu părăsească locuințele și să rămână în locuri sigure.

Mai multe autovehicule au fost luate de ape, iar cei blocați în mașini au fost salvați cu ajutorul utilajelor de construcții.

Primarul din Kumluca, Mustafa Köleoğlu, a postat în social-media că din cauza prăbușirii podurilor din centru, apa a provocat multe inundații în locuințele aflate la parter, iar multe mașini au fost avariate.

În mai multe regiuni au fost semnalate întreruperi de curent electric.

Direcția Regională de Autostrăzi a anunțat că din cauza viiturilor provocate de revărsarea pârâului Gavur, mai multe sectoare de drum au fost închise circulației. La primele ore ale dimineții, transportul nu putea fi asigurat în perimetrul dintre intersecția districtului Kumluca, cu ieșirea din districtul Kemer, precum și pe autostrada Kumluca-Finike în districtul Altınyaka.

Echipele de intervenție continuă să lucreze pentru rezolvarea tuturor problemelor.

CITEȘTE ȘI: Ucrainenii își investesc banii în Antalya

Sursă fotografii: DHA