vacanță asigurare

Turcia este una dintre primele țări care a lansat „Certificatul de turism sigur”, iar acum oferă într-un singur pachet, implementat de Türkiye Sigorta sub conducerea Republicii Turcia. Este vorba de o asigurare medicală în caz de Covid pentru turiști, cu garanția suplimentară a costurilor de cazare, care le va permite turiștilor străini să aibă o vacanță sigură în Turcia.

Asigurare medicală pentru persoane cu vărsta între 0-65 ani

Cu această poliță de sănătate în caz de îmbolnăvire cu Covid, poate fi asigurată orice persoană cu vârsta cuprinsă între 0 și 65 de ani.

Așadar, dacă ai programată o vacanță în această perioadă în Turcia, ia în calcul această asigurare de sănătate pusă special la dispoziția turiștilor străini de către autoritățile turce, care te va scuti de stress-ul unui eventual rezultat pozitiv la testarea PCR.

Reamintim că aceste este necesar persoanelor nevaccinate care revin în România din Turcia, mai ales cât timp Turcia se află pe lista galbenă a autorităților de la București, din cauza ratei de infectare.

Recomandarea se îndreaptă mai ales către cei care nu sunt vaccinați și vin în vacanță în Turcia pe cont propriu și nu prin vreo agenție de turism. Mulți tour operatori din România oferă deja pachetul complet de asigurare medicală care include și Covid-19, pe teritoriul Turciei.

Pe site-ul http://www.covidinsurance4turkey.com/ puteți găsi mai multe lămuriri, iar lista de prețuri pentru acest tip de asigurare, care încep de la 15 euro la 99 de euro, în funcție de zilele de vacanță și de vârstă, poate fi consultată AICI.

Polița suportă cheltuielile medicale ale pacienților care au un diagnostic Covid-19 confirmat și care ar putea fi tratați într-un spital din Turcia. Durata de asigurare este până la maxim 30 de zile, în funcție de durata călătoriei asiguratului. În cazul în care asiguratul este spitalizat la terapie intensivă înainte de expirarea poliței, tratamentul va continua timp de 10 zile, chiar dacă polița expiră în această perioadă.

Este important de precizat că această asigurare de asistență pentru Covid-19 garantează și cheltuielile suplimentare de cazare / carantinare, în urma emiterii unui rezultat pozitiv la testarea PCR.

Asigurarea medicală nu e un moft

În acest context pandemic, turiștilor care vin în Turcia agențiile de turism le recomandă asigurarea STORNO în caz de Covid, care asigură în caz de îmbolnăvire și partea de transport înapoi în țară, după perioada de carantinare efectuată pe teritoriul Turciei.

Turiștii care au rezultatul pozitiv la un test PCR pe teritoriul Turciei vor sta în carantină timp de 14 zile la adresele pe care le-au anunțat în „Formularul de intrare în Turcia” completat pe http://register.health.gov.tr (în baza căruia au obținut și codul HES).

Dacă rezultatele testului PCR la sfârșitul celei de-a 10-a zile sunt negative, carantina va înceta. Procedurile și taxele de cazare sunt stabilite de guvernatorii provinciilor. Tratamentul celor care au un test PCR pozitiv va fi efectuat în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătății din Turcia.

Turiștii care au rezultate pozitive pentru COVID-19 la testările făcute aleatoriu de autoritățile din Turcia la zborurile de aterizare vor fi direcționați către un spital privat de către Ministerul Sănătății – Unitatea de Sănătate la Frontieră, în timp ce pasagerii turci vor fi direcționați către un spital de stat.

Cei care vin în Turcia pentru turism medical vor avea nevoie de viză medicală și documentație medicală specifică pentru a intra în Turcia, iar în acest sens mai multe informații pentru obținerea unei vize de acest gen sunt disponibile pe site-ul web al Ministerului Turc al Afacerilor Externe.

Unde se face testare PCR în Turcia

Guvernul Turciei a pus la dispoziția celor interesați un site cu lista facilităților din Turcia, care efectuează teste PCR pentru depistarea COVID-19 în toate provinciile din Turcia. Lista poate fi accesată AICI.

De asemenea, testarea PCR este disponibilă pe aeroportul din Istanbul. Nu este nevoie de o programare pentru a vizita centrul de testare al aeroportului, deoarece este deschis 24 de ore pe zi și șapte zile pe săptămână. Taxa de testare este de 250 TL sau aproximativ 35$, pentru toate vârstele. Pentru aceasta, trebuie să ajungeți la aeroport cu cel puțin 6 ore înainte de zbor, cu un bilet valid și un pașaport valabil, deoarece rezultatele testelor durează până la 5 ore.

De asemenea, testarea PCR este acum disponibilă și pe aeroportul Ankara Esenboğa, în aceleași condiții ca la aeroportul Istanbul, însă de această dată trebuie să ajungeți la aeroport cu cel puțin 7 ore înainte de zbor cu un bilet valid și un pașaport valid, deoarece rezultatele testelor durează până la 6 ore.

Pasagerilor aflați în tranzit, cu o valabilitate mai mică de șase luni rămase pe pașapoarte, nu li se va permite să părăsească zonele de tranzit ale aeroporturilor pentru a obține un test COVID-19. Pasagerii care nu pot ieși din zona de tranzit și necesită un test COVID-19 îl pot solicita la biroul de informații al zonei de tranzit

Vaccinarea în Turcia

Până astăzi, tabloul vaccinării anti-Covid în Turcia indică:
✔ 68,56% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin;
✔ 49,09% are ambele doze de vaccin;
✔ aproape 6 milioane de cetățeni au primit deja a treia doză, fiind vorba în primul rând de cei care primiseră inițial două doze din vaccinul chinezesc Sinovac.
De asemenea, este semnalată o creștere spectaculoasă a numărului de cazuri în ultimele 24 de ore: de la 23.731 la 26.597!

Linkuri care vă pot fi de ajutor:

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024