vaccin anticoovid
  1. Ministerul Sănătății din Turcia a dat startul programului de vaccinare cu a 4-a doză de vaccin, pentru cei care au primit inițial două doze de Sinovac și o doză de vaccin BioNTech. A 4-a doză de vaccin se face la 21 de zile după cea de-a treia doză, iar programările se fac doar pentru cei care vor călători în străinătate. Există studii care indică faptul că mai ales a treia doză de vaccin BioNTech este mai protectoare. (Hurriyet)
  2. Cumpărarea unei case a devenit un vis în Turcia, din cauza prețurilor care au crescut extrem de mult. Conform datelor Băncii Centrale (CBRT), prețurile locuințelor au crescut în medie cu 30%, începând cu iunie 2021, iar în unele regiuni, creșterea ajunge la 100%. În acest moment, prețurile apartamentelor noi din Istanbul au depășit 1 milion TL (aproximativ 100.000 euro), deși variază în funcție de district. (Sozcu).
  3. Universitățile din Turcia îi îndeamnă pe studenți să se vaccineze înaintea începerii anului universitar. Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat acum câteva zile că personalului universitar nevaccinat și studenților li se va cere să facă teste PCR în mod regulat. La Universitatea Ankara, studenții vor trebui să prezinte certificatul de vaccinare corelat cu HES Code (sistemul de urmărire a contactelor), pentru a intra în sălile de curs, cămine și săli de sport. Ca parte a măsurilor împotriva virusului, cursurile vor fi limitate la 30 de minute. Până acum, aceleași cerințe au fost prezentate și de Universitatea Hacettepe din Ankara și Universitatea Kadir Has din Istanbul. Peste 80% dintre profesorii din Turcia au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, iar 72% au ambele doze. (Hurriyet Daily News).
  4. Președintele Recep Tayyip Erdoğan face apel la musulmanii din întreaga lume să se opună nedreptății. Mesajul a fost transmis în cadrul unui forum pentru tineret care se desfășoară la Istanbul. „Musulmanii ar trebui să își asume responsabilitatea pentru propria lor pace și bunăstare, precum și pentru securitatea și viitorul întregii umanități și să ridice vocea împotriva nedreptăților la care sunt martori”, a declarat președintele Recep Tayyip Erdoğan. (Hurriyet Daily News).
  5. Marea Britanie ar putea elimina Turcia de pe lista roșie de călătorie. În acest moment, persoanele care intră în Regatul Unit din țările aflate pe lista roșie sunt obligați să facă o carantină într-un hotel timp de 10 zile. Turcia este pe lista roșie a Regatului Unit din luna mai. (Hurriyet Daily News)

Un comentariu la „Startul programului pentru doza 4 de vaccin – știri pe scurt

Comentariile sunt închise.