diamante istanbul

Poliția din Istanbul a confiscat marți două diamante brute, neprelucrate, cu o valoare de piață de 20 de milioane TL (1 milion de dolari), fiind estimate la 61,38 de carate. Operațiunea s-a desfășurat în Marele Bazar, unul dintre centrele comerciale istorice ale Istanbulului, anunță autoritățile turce.

Potrivit informațiilor oficiale, Departamentul de Poliție din Istanbul și Departamentul de Combatere a Infracțiunilor Financiare au primit o informație care indica operațiuni de contrabandă cu diamante în Marele Bazar.

Polițiștii sub acoperire au început urmărirea în data de 12 aprilie. Aceștia au reținut patru suspecți străini cu inițialele M.M.D., M.F.M., M.A. și A.A., care ulterior au fost identificați ca fiind cetățeni sirieni (clienți, ori proprietari de afaceri).

Primele concluzii ale anchetei arată că diamantele confiscate au fost aduse ilegal din Africa, întâi în Siria și apoi în Turcia.

Aceasta a fost una dintre cele mai importante operațiuni cu diamante din istoria Turciei. Cei 4 sirieni au fost eliberați din arest cu condiția controlului judiciar.

CITEȘTE ȘI: O nouă strategie în turism: atragerea cumpărătorilor străini, pe măsură ce consumul intern scade

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.