koza han bursa turism

Ministerul Culturii și Turismului din Turcia lucrează la elaborarea unor noi strategii pentru stimularea turismului. Deoarece consumul intern scade, comercianții locali se îndreaptă către cumpărătorii străini.

Campanii pentru atragerea turiștilor străini

Autoritățile din Turcia vor avea în vedere campanii publicitare și videoclipuri promoționale centrate pe atragerea cumpărătorilor străini, spune Sinan Öncel, președintele Asociației Brandurilor Unite (BMD), conform publicației Dünya. „Am avut discuții cu Ministerul Culturii și Turismului pentru a ridica problema promovării sectorului retail și a cumpărăturilor în Turcia. Oficialii din minister au fost de acord”, a declarat Sinan Öncel. Reprezentând 467 de mărci și 59.000 de magazine autohtone aparținând a 90 de companii membre, Öncel spune că că s-au înregistrat creșteri semnificative atât în ​​ceea ce privește numărul de turiști, cât și cheltuielile pe care aceștia le fac în Turcia.

În ceea ce privește volumul, vânzările au scăzut, dar veniturile au crescut din cauza creșterii prețurilor, iar această creștere se datorează parțial cumpărătorilor străini. Acest lucru are un impact pozitiv asupra industriei de retail. În Turcia, cheltuielile turiștilor străini compensează cererea slabă din partea consumatorilor locali, iar în unele regiuni vânzările către cumpărătorii străini reprezintă 50% din totalul vânzărilor.

Turismul pentru cumpărături

Formele asociative ale oamenilor de afaceri au solicitat ministrului turismului, Mehmet Ersoy, ca reclamele turistice ale Turciei să fie inclusă și promovarea sectorului de retail și a turismului de cumpărături. „Ne-am exprimat opinia că ar trebui inclus nu numai turismul tradițional, ci și turismul de cumpărături. Ministerul a fost de acord. Prin urmare, ne așteptăm să fie efectuate astfel de studii privind turismul de cumpărături în zilele următoare. Pentru că unul dintre cele mai importante motive pentru care turiștii vin în Turcia este legat de cumpărături”, a declarat Öncel.

Potrivit lui İzzet Stamati, președintele Asociației mărcilor înregistrate (TMD), ponderea cumpărătorilor străini în vânzări a crescut până la 60%. Cetățenii din Arabia Saudită sunt în fruntea listei, urmați de cei din Kuweit, de iranieni, ruși și azeri.

Hasan Fırat, șeful unei asociații care reprezintă afacerile din celebrul Marele Bazar din Istanbul, reamintește că în perioada pandemiei datoriile oamenilor de afaceri au crescut din cauza lockdown-urilor, însă acum datorită turiștilor străini, oamenii de afaceri își pot reduce datoriile și chiar pot face profit.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în prima jumătate a anului 18,4 milioane de turiști au vizitat Turcia, în timp ce veniturile din turism s-au ridicat la 14 miliarde de dolari.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.