bancomat lire turcesti

O bancă din Turcia, İşbank, a decis să anuleze datoriile la împrumuturile personale ale clienților săi care și-au pierdut viața în zona cutremurului și să amâne cu 6 luni împrumuturile acordate agenților economici, fără dobândă.

În declarația făcută de bancă, a anunțat și că a donat 1 miliard TL Autorității pentru Managementul Situațiilor de Urgență (AFAD), adică aproximativ 50 de milioane de euro, și va acorda 1,75 miliarde de TL pentru construirea de noi locuințe.

Vor fi șterse datoriile celor care și-au pierdut viața la cutremur

İşbank a decis să ștergă toate datoriile la împrumuturile personale ale clienților săi care și-au pierdut viața în timpul seismelor din 6 februarie.

În cadrul pachetelor de sprijin pentru împrumuturi de 10 miliarde TL pregătite pentru IMM-urile din zona cutremurului, İşbank intenționează să prelungească și împrumuturile cu o perioadă de grație de 6 luni și o scadență de până la 36 de luni cu dobânzi avantajoase.

İşbank a pus aceste plăţi la dispoziţia IMM-urilor și fermierilor din provinciile Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, care au suferit daune grave.

De asemenea, au fost amânate plățile împrumuturilor individuale și comerciale (inclusiv conturi suplimentare, datorii de card de credit și comisioane de împrumut fără numerar) cu 6 luni, până la 31 august 2023.

Pentru celelalte 5 provincii, amânările sunt pentru 1 lună de zile, fără dobândă.

CITEȘTE ȘI: Cutremur Turcia: Cele mai mari seisme cu falie de alunecare din ultimul secol, la nivel mondial

Un comentariu la „O bancă din Turcia va șterge datoriile la împrumuturi ale celor care și-au pierdut viața în urma cutremurelor

Comentariile sunt închise.