Nava de croaziera costa venezia

Odată cu deschiderea sezonului turistic la Bodrum, navele de croazieră și-au reluat programul de dinainte de pandemie. Astfel, în doar câteva zile, 5 nave de croazieră au sosit la Bodrum, unul dintre centrele turistice importante ale Turciei. Dintre acestea, 3 sunt de capacitate foarte mare: „Costa Venezia”, „Star Legend” și „Mein Schift Herz”.

Nava de croazieră „Costa Venezia”

Giganticul vas „Costa Venezia”, cu o lungime de 323 de metri, a venit de la Izmir cu 1.254 de turiști germani, ruşi şi italieni. Aceștia au fost întâmpinați la debarcader cu muzica de fanfară, după care au plecat să viziteze reperele istorice ale Bodrumului. În seara aceleiași zile, „Costa Venezia” a plecat de la Bodrum către Santorini.

Nava de croazieră „Mein Schift Herz”

Nava de croazieră „Mein Schift Herz”, o navă de croazieră de 265 metri lungime, 36 de metri lățime și 16 etaje, sub pavilion maltez, a sosit la Bodrum cu 1.248 turiști, majoritatea de naționalitate germană. Turiștii fie au ales să se plimbe pe jos, fie au făcut turul orașului pe biciclete, în compania ghizilor. De asemenea, au vizitat Muzeul de Arheologie Subacvatică din Bodrum, Teatrul Antic, Poarta Myndos și Orașul Antic Pedasa. Cei care au mers la cumpărături prin bazar au adus zâmbetul pe chipurile negustorilor, care se resimt din punct de vedere economic după perioada de pandemie, aceștia spunând că nu au așteptări mari, dar măcar e „ca un medicament la începutul sezonului turistic”.

Nava de croazieră Mein Schift Herz
Nava de croazieră Mein Schift Herz

 

Nava de croazieră „Star Legend”

Și nava de croazieră „Star Legend” a adus la Bodrum 75 de turiști, majoritatea din Statele Unite ale Americii. Nava sub pavilion Bahamas are 143 metri lungime și a venit din orașul grecesc Santorini. Turiștii au vizitat mai întâi bazarul din Bodrum, apoi Mausoleul din Halikarnassus (considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii antice), Castelul din Bodrum, Teatrul Antic, s-au bucurat de priveliștea din Bodrum, iar în aceeași seară au plecat spre Kuşadası.

nava de croaziera Star Legend
nava de croaziera Star Legend

Un comentariu la „Navele de croazieră aduc la Bodrum turiști din toată lumea

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.