nave de croaziera

Aproximativ 200 de pasageri, printre care turişti germani, americani şi englezi au sosit ieri la Bodrum, la bordul a două ambarcațiuni de lux: „Emerald Azzurra” și „Star Flyer”.

Directorul general al portului Bodrum, Haluk Hızlan, a declarat jurnaliștilor turci că sezonul estival a început excelent. După estimările autorităților turce, în vara acestui an sunt așteptate la Bodrum 150 de nave de croazieră și 200.000 de pasageri. „Turismul de croazieră în Marea Mediterană de Est a revenit. Așteptăm cu nerăbdare noile nave”, a declarat Haluk Hızlan.

Pe parcursul scurtului sejur, turiștii au vizitat siturile istorice și arheologice din Bodrum și au făcut cumpărături în bazarul istoric.

„Emerald Azzurra” este o navă nouă de pasageri (de croazieră), construită în 2022 și care navighează în prezent sub pavilionul Bahamas. Are o lungime de 110 metri și o lățime de 16 metri.

„Star Flyer” este o navă de pasageri (de croazieră) construită în 1991 (31 de ani) și care navighează în prezent sub pavilionul Maltei. Are o lungime de 112 metri, 15 metri lățime și o capacitate de 100 de pasageri.

Odată cu deschiderea sezonului turistic la Bodrum, navele de croazieră și-au reluat programul de dinainte de pandemie, aducând turiști din toată lumea.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.