ataturk foto
  1. După 57 de ani, Marele Orfelinat Ortodox Grecesc din Istanbul este restaurat. Patriarhul ortodox grec Bartolomeu I îndeamnă la „cooperare” pentru a reînvia orfelinatul, cunoscut drept cea mai mare clădire din lemn, din Europa. (Anadolu Ajansi)
  2. Municipalitatea din Çayırova, provincia Kocaeli, a atârnat steagul Turciei și poza lui Atatürk pe sediul Primăriei înainte de Ziua Victoriei din 30 august, însă fotografia lui Atatürk a fost atârnată cu susul în jos. Aceasta a fost ulterior corectată după reacția vehementă a cetățenilor. (Cumhuriyet)
  3. Turcia ia în calcul administrarea celei de-a treia doze de vaccin BioNtech, pentru toate categoriile vaccinate până acum, în baza rezultatelor companiei producătoare, care a precizat că cea de-a treia doză protejează de peste 3 ori. (Milliyet)
  4. În Cappadocia, timp de 3 zile se va derula un Festival internațional de baloane cu aer cald, în cadrul căruia zeci de baloane vor lumina cerul. Halis Aydogan, președintele Pasha Balloons, a declarat că pe lângă baloanele cu aer cald din regiune, participă la festival și reprezentanți din Spania și Portugalia. „Cappadocia este locul în care se desfășoară cele mai multe zboruri cu balonul din lume”, a adăugat Aydogan. (Anadolu Ajansi)
  5. Autoritatea de Reglementare a Pieței Energetice (EMRA) din Turcia a făcut precizări cu privire la reclamațiile formulate recent, referitoare la sumele ridicate din facturile de energie electrică. În declarația făcută de instituție, se menționează că nu a existat nicio creștere ascunsă. Începând cu 1 iulie 2021, din cauza creșterii costurilor de producție, prețul final al energiei electrice a fost majorat cu 15% pentru toate grupurile de abonați. (Sozcu)