Autostrada Turcia Marmara de Nord

Ministerul de Interne din Turcia a anunțat că începând din luna iulie a acestui an limitele de viteză  vor crește pentru unele autostrăzi la 130 km/h, iar pentru altele la 140 km/h. Decizia este motivată de nevoia reducerii timpilor de călătorie.

Astfel, a fost ridicată limita de viteză la 130 km/h, de la 120 km/h cât era până acum, pe autostrăzile:

  • Edirne-Istanbul
  • Istanbul-Ankara
  • Niğde-Mersin-Şanlıurfa
  • Tarsus-Şanlıurfa
  • Çeşme-İzmir-Aydın

A crescut limita de viteză la 140 km/h pentru anumite secțiuni ale autostrăzii Marmara de Nord, inclusiv tronsonul Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı, dar și pe autostrăzile Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir, Menemen-Çandarlı și Ankara-Niğde. Limita standard de viteză pentru viitoarele autostrăzi care vor fi inaugurate va fi, de asemenea, de 140 km/h.

Depășirea limitelor de viteză este supusă amenzilor.

Reacțiile la această decizie au fost diferite, pe de o parte unii cetățeni au salutat decizia pe rețelele de socializare, pe de altă parte alții și-au exprimat îngrijorarea că ar putea crește riscul de accident.

Potrivit cifrelor oficiale, în Turcia numărul accidentelor a crescut, astfel că în anul 2021 au fost raportate peste 1,1 milioane de accidente și 5.362 de decese. Cu toate acestea, majoritatea accidentelor s-au produs în zone rezidențiale și mai puțin pe autostrăzi, iar majoritatea accidentelor au provenit din greșelile șoferilor mai degrabă decât din condițiile de drum.

În ultimii ani, Turcia și-a îmbunătățit rețeaua de drumuri, fie renovând drumuri vechi, fie construind autostrăzi, construcția acestora fiind accelerată de schemele de parteneriat public-privat.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.