aeroport Istanbul

Spectaculosul aeroport din Istanbul continuă să câștige premii pe arena internațională. După ce a primit premiul „Aeroportul anului” la „2021 Air Transport Awards”, oferit de una dintre cele mai prestigioase publicații din industria aviației mondiale, Aeroport Istanbul a fost selectat și ca fiind ca unul dintre primele 10 aeroporturi din lume.

aeroport Istanbul
Aeroport Istanbul

Organizate în fiecare an de Air Transport News, premiile pentru transport aerian 2021 sunt oferite în urma opiniilor exprimate de cei care călătoresc frecvent.

Astfel, Aeroportul din Istanbul a fost ales drept „Aeroportul anului”, Qatar Airways a primit „Compania aeriană a anului”, iar directorul general mondial ACI, Luis Felipe de Oliviera, a primit premiul „Liderul anului”.

„Suntem foarte fericiți că suntem considerați demni de un alt premiu internațional„, a declarat İsmail Hakkı Polat, directorul general adjunct al Aeroportului, care a primit premiul în cadrul „Forumului Aviației de Vară” desfășurat în Grecia, la Atena. Polat a declarat că în ciuda epidemiei de coronavirus, managementul Aeroportului Istanbul a reușit să-și continue operațiunile fără probleme. „Ne-am dovedit succesul în mod concret cu certificatele și premiile internaționale pe care le-am primit.(…) Este o mândrie să primim premiul Aeroportul anului”, a declarat İsmail Hakkı Polat.

Trebuie spus că Aeroportul din Istanbul a fost primul aeroport din lume care a participat la programul de acreditare a sănătății aeroporturilor în 2020 și a devenit primul aeroport care a fost re-acreditat în anul 2021.

aeroport Istanbul
aeroport Istanbul

Aeroportul Istanbul, locul 2 printre primele 10 aeroporturi ale lumii

Aeroportul Istanbul se află și în „Top 10 aeroporturi din lume”, în cadrul sondajului „World’s Best Awards 2021” al revistei de renume mondial „Travel and Leisure”, din New York.  Evaluările s-au făcut în ceea ce privește accesul, check-in-ul, securitatea, zonele de alimente și băuturi, cumpărături și design.

Mai exact, aeroportul din Istanbul a fost clasat pe locul al doilea în lista „Top 10 aeroporturi din lume”. După ce a fost deschis pentru utilizare în data de 29 octombrie 2018, aeroportul din Istanbul a devenit una dintre cele mai importante destinații de zbor din lume.

aeroport Istanbul
aeroport Istanbul

Potrivit rezultatului sondajului al revistei „Travel and Leisure”, determinat de voturile cititorilor, Aeroportul Istanbul depășește aeroporturi precum Incheon (Coreea), Dubai, Hamad (Qatar), Tokyo (Japonia), Hong Kong, Narita (Japonia), Zurich (Elveția) ) și Osaka (Japonia).

Pe primul loc în clasamentul celor mai bune 10 aeroporturi din lume, în sondajul „World’s Best Awards 2021, se află faimosul aeroport Changi din Singapore, care își impresionează călătorii printr-o cascadă în mijlocul clădirii.

aeroport Singapore
aeroport Singapore

Aeroportul Incheon, din Coreea de Sud, se află pe locul 3, în urma Aeroportului Istanbul, iar următoarele locuri sunt ocupate de aeroportul Dubai (Emiratele Arabe Unite), aeroportul Hamad (Qatar), aeroportul Tokyo Haneda (Japonia), Aeroportul din Hong Kong, Aeroportul Narita (Japonia), Aeroportul Zurich (Elveția), Aeroportul Osaka (Japonia).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.