fabrica auto

Aşa după cum a anunțat încă din 2019, compania japoneză Honda a încheiat procesul de producție în Turcia, prilej cu care a recompensat o parte din angajați cu până la 48 de salarii.

După 24 de ani de producție, fabrica Honda din districtul Gebze (Kocaeli) și-a încheiat activitățile. În declarația oficială făcută în 2019, se arăta că începând cu 2021, producția modelului Honda Civic se va opri complet, iar marca japoneză va rămâne în Turcia doar cu activitățile de marketing.

Gestul făcut de compania japoneză pentru angajații săi din Turcia este absolut impresionant pentru actualul context economic din Turcia. Honda a acordat compensații echivalente a 40 de salarii angajaților care lucrează în companie de mai puțin de 10 ani și un bonus de 48 de salarii celor cu o vechime mai mare de 10 ani. Totalul sumei este estimat la aproape 1 miliard TL (100 milioane de euro)

Conform presei din Turcia, Honda avea 770 de angajați la fabrica din Gebze, iar producția anuală era de 38.000 de autoturisme.

fabrica Honda din Turcia
fabrica Honda din Turcia

Noul proprietar al fabricii e compania turcă HABAȘ. În declarația făcută de producătorul japonez, se arată că Honda Türkiye AȘ a ajuns la un acord pentru a transfera instalațiile sale de producție din Gebze către Grupul HABAȘ.

Operând în Turcia din 1992, Honda va continua să ofere clienților săi servicii de cea mai înaltă calitate în operațiuni de marketing, vânzare și post-vânzare, așa cum a făcut până acum.

Honda Turkey AȘ își va continua activitățile cu rețeaua sa de dealeri auto, în sediul central de la Istanbul.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.