școală online platforma
Încă de la începutul pandemiei, elevii din toate ciclurile de școlaritate din Turcia au o platformă educațională în care sunt stocate peste 10.000 de lecții, la toate disciplinele de studiu.
 
Ministerul Educației din Turcia arată că în timpul pandemiei, platforma de educație digitală s-a clasat printre cele mai accesate portaluri de educație din lume. Lecțiile sunt predate de profesori special selectați pentru predarea online și sunt conforme programelor școlare actualizate, de la clasele primare, până la liceu, iar predarea este susținută și în limbaj mimico-gestual.
platforma educational eba
platforma educational eba
Pentru a facilita accesarea platformei, inițiatorii proiectului au lansat aplicația „EBA Assistant”. Aceasta oferă răspunsuri referitoare la cum se obține sau se reînnoiește o parolă, cum se face căutarea unei lecții, cum se pot obține rezultatele testelor, sau cum pot fi contactați profesorii. De asemenea, elevii pot face evaluarea lecțiilor, prin recenzii.

Lecțiile, pe canalul special de televiziune special destinat școlii online

Toate aceste lecții se pot urmări și pe un canal al postului național de televiziune (TRT), lansat special în acest sens, pentru a facilita astfel și accesul și elevilor care nu au internet.
În plus, pe platforma digitală se fac și stagii de pregătire, cu lecții recapitulative, pentru elevii care vor avea examene vara viitoare. 
Altfel spus, dacă un elev nu reușește la orele online să înțeleagă ceea ce predă profesorul, sau nu reușește să își ia notițe, acesta poate accesa oricând lecția respectivă de pe platforma națională.
Reamintim că în Turcia anul universitar 2021-2022 a început în sistem „față în față”.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.