Amplasat în bazinul mediteranean al Turciei, „Districtul Lacurilor” atrage turiștii cu peisaje magnifice, vegetație luxuriantă, aer curat și nenumărate frumuseți naturale.

„Districtul Lacurilor” a fost inclus pentru anul 2023 în categoria „Locuri de vizitat pentru bogățiile sale culturale”, în lista „Top 50 de destinații de călătorie” a revistei „Travel + Leisure”.

Districtul Lacurilor

Situat în sudul Turciei, la granițele provinciilor Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Isparta și Konya, „Districtul Lacurilor” este inclus în itinerariile turiștilor.

Pe lângă faptul că găzduiește o serie de lacuri tectonice create în urma cutremurelor de la poalele Munților Taur, „Districtul Lacurilor” impresionează turiștii cu numeroasele sale orașe antice grecești și romane, precum și cu facilitățile de cazare.

Districtul și-a luat numele de la numeroasele sale lacuri: Acıgöl, Akşehir, Akgöl, Burdur, Beyşehir, Gavur, Işıklı, Ilgın, Eğirdir, Eber, Kovada, Salda, Karamık, Suğla, Sıralı și Karataş.

Isparta: Grădina de Trandafiri a Turciei

Centrul producției de trandafiri și lavandă al Turciei, Isparta, este vedeta regiunii, deoarece găzduiește nenumărate minuni ale naturii, fiind una dintre cele mai populare provincii ale Turciei.

Provincia Isparta se remarcă prin natura sa extraordinară, dar și prin oferta de activități sportive de iarnă și vară, precum și cu nenumăratele preparate culinare specifice zonei.

Isparta. Turcia
Isparta, Turcia
Trandafirii de Isparta

Lacul Eğirdir

Districtul Eğirdir, bogat în natură și istorie, găzduiește atât Lacul Kovada, dar și o mare parte a Lacului Eğirdir, cel mai mare lac din „Districtul Lacurilor”.

Lacul Eğirdir – Foto: Gülcan ACAR

Lacul Eğirdir este o minune naturală, fiind renumit pentru plajele și apele cristaline, înconjurat de livezi de meri și piersici. Pe lac există două insule mici, ca o prelungire a peninsulei.

Yeșil Ada este situată la 1,5 km de centrul orașului Eğirdir, pe o suprafață de 9 hectare, și își păstrează autenticitatea prin casele din lemn, piatră, cu străzile înguste și un mic adăpost de pescari. Cunoscută anterior ca Nis, această insulă atrage atenția și prin restaurantele pescărești, dar și cu biserica „Hagia Stefanos”, considerată sacră de creștini.

Biserica Hagia Stefanos (Yeşilada) – Foto: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Biserica Hagia Stefanos (Yeşilada) – Foto: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi2

„Can Ada” este o insuliță de 7.000 de metri pătrați, situată între Eğirdir și Yeșil Ada. Nu există nicio construcție pe insulă, ea fiind dăruită lui Mustafa Kemal Atatürk de către oamenii districtului, în timpul vizitei sale la Eğirdir.

Eğirdir Yeşilada, Can Ada – Foto: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Lacul Kovada

Lacul Kovada oferă o floră bogată și o diversitate de animale sălbatice, având un mare potențial pentru recreere și divertisment. Activități precum campingul, drumețiile, observarea păsărilor și alpinismul sunt desfășurate în parcul național din jurul Lacului Kovada.

Parcul Național Lacul Eğirdir Kovada, Foto: Mustafa Dinç

Lacul Gölcük

Lacul Gölcük găzduiește o mare varietate de specii de animale și plante. De asemenea, este o minune a naturii care oferă locuitorilor din zonă posibilități pentru relaxare, divertisment și sport.

Parcul Natural Gölcük, Foto: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

CITEȘTE ȘI: O nouă strategie în turism: atragerea cumpărătorilor străini, pe măsură ce consumul intern scade

Un comentariu la „Destinații de vacanță în Turcia: Districtul Lacurilor, din zona bazinului Mării Mediterane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.