Bodrum

Jurnalista Leyla Yvonne Ergil a publicat într-un articol în ziarul „Daily Sabah” mai multe repere care fac din Bodrum cea mai bună opțiune în care să îți petreci iarna în Turcia.

Principalul argument este legat de faptul că „locul fierbinte al vacanțelor de vară are, de asemenea, multe de oferit rezidenților pe tot parcursul anului, în special oportunitatea de a desfășura activități în aer liber, restaurante care rămân deschise pe tot parcursul anului, întâlniri sociale, precum și evenimente în sezonul sărbătorilor.”

Autoarea articolului punctează că Bodrum „este cea mai bună destinație de vacanță de vară din Turcia pentru turcii și străinii din întreaga lume”. De asemenea, orașul are și o comunitate înfloritoare de expați, care locuiesc în Bodrum pe tot parcursul anului. Mulți spun că deși plouă, majoritatea zilelor sunt însorite și că de fapt iarna este cea mai bună perioadă a anului pentru a fi în Bodrum

„…regiunea, care cu doar câteva decenii în urmă însemna doar un centru și o serie de sate mici de pescari, devine oarecum o metropolă cu aproape o duzină de regiuni adiacente, aproape la fel de dezvoltate”, spune Leyla Yvonne Ergil.

„Ladies Lunch”, evenimentul care adună de 22 de ani femeile expat

Autoarea articolului din „Daily Sabah” amintește de evenimentul anual „Ladies Lunch”, în care femeile expat din Bodrum se întâlnesc pentru a se cunoaște și pentru a socializa. Evenimentul de derulează într-un restaurant spațios și elegant, iar prânzul este urmat de o tombolă cu premii variate (cazare la hoteluri de lux, invitație la spa, masaj, tratamente de înfrumusețare, etc.)

În mod similar, în luna decembrie și Primăria Bodrum organizează o petrecere pentru expații din regiune. Sute de străini care trăiesc la Bodrum se cunosc astfel mai bine, iau masa împreună și dansează pe muzica live. „Aceasta este o tradiție care continuă anual în Bodrum de cel puțin câteva decenii. În mod similar, când se apropie sezonul Crăciunului, vor avea loc și evenimente organizate în săptămâna premergătoare acestuia”, se mai arată în articolul din Daily Sabah.

Activități pentru pensionarii din Bodrum

„The Bodrum Herodotus Third Age Academy” este o organizație care funcționează la Bodrum de peste un deceniu. Membrii sunt organizați în mai multe grupuri de interes și se întrunesc regulat în extrasezon pentru expoziții, tururi, drumeții și întâlniri la mic dejun. „Inspirați de conceptul International Third Age Academy, membrii, dintre care mulți sunt pensionari, dar fără a se limita la aceștia, își împărtășesc experiența în artă, istorie, exerciții fizice și o gamă largă de subiecte în întâlnirile săptămânale.”

Rețeaua pentru expați InterNations operează de asemenea la Bodrum. Pe parcursul întregului an sunt organizate diferite evenimente, întâlniri regulate, plimbări cu iahtul, mese cu anumite tematici, degustări de vin sau alte activități pentru petrecerea timpului liber.

Tot la Bodrum, iarna se desfășoară și foarte multe cursuri de artă și dans, cum e cazul „Bodrum Lindy Hoppers, care este o comunitate care oferă ateliere de dans în două locații diferite”.

De asemenea, Centrul Cultural Herodot din Bodrum găzduiește seminarii, expoziții și spectacole, la fel ca Muzeul Maritim din Bodrum, care are inclusiv ateliere pentru copii.

Excursii în Grecia

În această iarnă, vor continua în anumite zile ale săptămânii serviciile cu feribotul între Bodrum și insula grecească Kos vor continua. Aceste feriboturi pleacă dimineața din Bodrum și se întorc după-amiaza, servind fie ca o excursie de o zi, fie mai lungă.

Sprijinirea echipelor sportive locale

În multe orașe din Turcia, există o tradiție de a merge în tribune pentru a susține echipele sportive. Jurnalista Leyla Yvonne Ergil spune că același interes l-au arătat și mulți expați din Bodrum pentru a susține meciurile echipei locale de fotba.

În completare, putem spune și noi că același interes există și pentru alte discipline sportive, cum ar fi handbal sau baschet.

Un comentariu la „Daily Sabah: De ce Bodrum este cel mai bun loc în care să fii iarna

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.