nava speciala cutremur foto Anadolu Agency

Nava „Süheyla Sultan”, ancorată în Golful Iskenderun, a început să găzduiască victime ale cutremurelor din 6 februarie.

La bordul navei, care are facilitățile unui oraș plutitor, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a efectuat pregătirile pentru ca să primească 1.500 de persoane ale căror case s-au prăbușit în urma seismelor devastatoare care au afectat 11 provincii din Turcia.

După efectuarea înregistrării, cele 1.500 de persoane au fost întâmpinate de autoritățile militare și ulterior plasate în camere.

„Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan” este una dintre primele nave incluse în conceptul de „orașe plutitoare” și poate fi folosită pentru ajutor umanitar în situații de urgență. Pe lângă facilitățile de cazare, nava dispune de dotările necesare unui oraș modern: creșă, centru de educație, centru de sănătate și cantină.

Nava are oraș 72 de camere, pentru câte 12 persoane, și 116 camere pentru 4 până la 6 persoane, toate dotate cu aer condiționat, televizor și frigider.

Orașul plutitor „Süheyla Sultan” mai are un laborator de calculatoare, un centru de conferințe și 18 săli de clasă pentru elevi, titrează Daily Sabah.

De asemenea, sunt funcționale mai multe centre medicale (ambulatorii, infirmerie), care pot oferi tratament staționar pentru 20 de persoane.

Numărul morților a ajuns la 48.448

Autoritățile din Turcia au anunțat azi că numărul morților în urma cutremurelor din 6 februarie a ajuns la 48.448.

În cele 11 provincii afectate de seismele din 6 februarie, numărul de clădiri prăbușite, distruse sau grav avariate, adică clădiri neutilizabile, ajunge la 230.000, iar numărul de secțiuni independente ajunge la 645.000.

Recent, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan a promis că va reconstrui provinciile afectate de cele două seisme catastrofale: „Scopul nostru este să începem în următoarele două luni construcția a 244.000 de locuințe și încă 75.000 de case în zonele rurale”.

Acesta mai spune că 3.320.000 cetățeni au fost evacuați, peste 1,5 milioane de oameni locuiesc în corturi, 53.000 de oameni locuiesc în containere, iar 153.000 de oameni locuiesc în spațiile instituțiilor publice. „Găzduim în hoteluri aproximativ 137.000 de victime ale cutremurului”, a mai spus președintele turc.

CITEȘTE ȘI: Cele mai mari seisme cu falie de alunecare din ultimul secol, la nivel mondial

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 3 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024