vama turcia granița

Cetăţenii turci cu sediul în străinătate vor putea începe să voteze pentru viitoarele alegeri parlamentare şi prezidenţiale începând cu data de 27 aprilie, a anunţat marţi Consiliul Electoral Suprem (YSK).

Votul va începe în data depe 27 aprilie la punctele de trecere a frontierei și punctele electorale din străinătate și se va încheia în data de 9 mai, conform YSK.

Aproximativ 6,5 milioane de cetățeni turci trăiesc în străinătate, din care 5,5 milioane trăiesc în țările Europei de Vest.

Turcia organizează alegeri prezidențiale și parlamentare pe 14 mai. Dacă niciun candidat nu va câștiga alegerile prezidențiale din primul tur, în data de 28 mai se va desfășura turul 2. În acest caz, cetățenii turci din străinătate pot vota între 20 și 24 mai, a adăugat YSK.

Săptămâna trecută, Alianța Națională, o alianță de opoziție formată din 6 partide, a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale în persoana lui Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidul Popular Republican (CHP).

Conform Consiliului Electoral Suprem (YSK), 36 de partide politice sunt eligibile pentru viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare din Turcia.

Potrivit Alianței Naționale a opoziției, alegerile sunt de așteptat să fie strânse, unele sondaje electorale sugerând conducerea clară a alianței conduse de președintele Recep Tayyip Erdoğan împotriva alianței celor 6 partide de opoziție, alte sondaje de opinie indicând un avantaj pentru alianța opoziției.

CITEȘTE ȘI: Este oficial: Kemal Kılıçdaroğlu, candidatul opoziției din Turcia la alegerile prezidențiale

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.