Anunțuri publicitare

Autoritățile turce au anunțat că din primul moment al cutremurului din 6 februarie, Grupul de comunicare format din oficiali ai Președinției pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) și cei ai Ministerului de Interne a monitorizat conținutul apelurilor de ajutor de pe rețelele de socializare, dar și din mass-media, inclusiv mesajele directe către instituții. Aceste informații au fost raportate rapid echipelor de căutare și salvare din regiunea la care se făcea referire.

Postări provocatoare în social-media

În declarația făcută de Direcția Generală de Securitate pe această temă, s-a precizat că în cadrul activităților de patrulare virtuală care sunt desfășurate de către Departamentul de Combatere a Criminalității Cibernetice, în baza adresei și a informațiilor referitoare la locația cetățenilor care au cerut ajutor prin intermediul rețelelor de socializare au fost trimise echipele de intervenție.

Autoritățile turce spun că au fost depistate și postări pe care autoritățile le-au catalogat ca fiind provocatoare, dar conținutul acestor mesaje nu a fost dat publicității. 

Au fost identificați deja 90 de utilizatori care ar fi încercat să „creeze teamă și panică în rândul cetățenilor”, după cum se precizează în comunicatul oficial, au fost identificați și trimiși către instituțiile relevante. 4 persoane au fost reținute, anunță CNN Türk.

Reamintim că Parlamentul Turciei a adoptat în noiembrie o lege care pedepsește cu până la trei ani de închisoare difuzarea de știri false.

CITEȘTE ȘI: Turcia: „Difuzarea publică a informațiilor false”, pedepsită cu închisoarea de la 1 la 3 ani

Sportiv salvat de sub dărâmături

În primele ore după cutremurul de ieri, fotbalistul ghanez de la Hatayspor, Christian Atsu și directorul sportiv al clubului Hatayspor, Taner Savut, nu au putut fi contactați. În această dimineață, purtătorul de cuvânt al Hatayspor, Mustafa Özat, a declarat la un post de radio că a fost scos de sub dărâmături Christian Atsu, dar Taner Savut, este, din păcate, prins sub moloz.

AFAD: 13.740 persoane în echipele de salvare

În urma cutremurelor din provincia Kahramanmaraş, 13.740 de persoane fac parte din echipele de căutare și salvare. De asemenea, în zonă se află 360 de vehicule și 3.361 de mașini de construcții. Unora dintre cei care nu mai au adăpost le-a fost oferită hrană distribuită de Semiluna Roșie și ONG-uri.

Un comentariu la „Cutremur Turcia: 90 de utilizatori care ar fi încercat să „creeze teamă în rândul cetățenilor”, în atenția autorităților

Lasă un comentariuAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.