Bulgaria turcia

Începând de astăzi, cetățenii bulgari și turci care sunt vaccinați pot călători între cele două țări, fără teste PCR și carantină.

Turcia și Bulgaria își vor recunoaște reciproc certificatele de vaccinare pentru călătoriile între cele două țări, au declarat vineri autoritățile. Potrivit biroului guvernatorului din Edirne, Turcia și Bulgaria și-au stabilit condițiile pentru o excepție reciprocă de la obligativitatea testului de depistare a COVID-19.

„Începând cu 28 mai 2021, cetățenii noștri vor putea călători în Bulgaria fără a depune un test PCR și / sau o cerere de carantină, dacă au certificate de imunitate / vaccin COVID-19 (vaccinuri Sinovac și Pfizer / Biontech) eliberate de autoritățile competente din Turcia ”, este specificat într-o declarație scrisă.

Același lucru este valabil și pentru cetățenii bulgari cu certificate de imunitate / vaccin COVID-19, care pot intra în Turcia fără un test PCR sau obligație de carantină cel puțin 14 zile după ce primesc a doua doză de vaccin. Bulgarii cu vârsta sub 18 ani pot călători împreună cu familiile lor care dețin certificate de vaccin și li se va aplica și scutirea de la testarea virusului și a carantinei.

Certificate de vaccinare recunoscute reciproc

Reamintim că Turcia și Ungaria își recunosc, de asemenea, reciproc certificatele de vaccinare pentru o călătorie sigură, declara ministrul de externe al Ungariei în data de 10 mai. Acest certificat de vaccinare va permite cetățenilor să călătorească între Turcia și Ungaria fără un test PCR negativ. De asemenea, Turcia și Serbia au făcut demersuri ca să fie ridicate restricțiile de călătorie prin recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccin COVID-19.

La începutul lunii mai a intrat în vigoare prevederea referitoare la scutirea prezentării la intrarea în Turcia a unui test PCR negativ, pentru cetățenii din: Hong Kong, China, Vietnam, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Regatul Unit, Letonia, Luxemburg, Ucraina și Estonia. Israelul, care se afla în prima formă a documentului publicat de autoritățile din Turcia, a fost eliminat de pe listă.