hotel piscina

Turiştii care doresc să meargă la Bodrum în vacanța de Kurban Bayram au primit un nou avertisment din partea profesioniştilor din turism. Este vorba de faptul că cei care vor veni fără rezervare riscă să nu mai găsească niciun loc liber de cazare.

La scurt timp după ce a fost anunțată oficial vacanța de 9 zile, au fost suplimentate zborurile și autobuzele interurbane către Bodrum. Așadar, nu este deloc surprinzător faptul că gradul de ocupare în multe hoteluri de lux este de aproape 100%.

Pentru aceste 9 zile de vacanță hotelierii au pregătit multe evenimente și concerte, cu artiști renumiți precum İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Hülya Avşar, Ajda Pekkan, Demet Akalın, Gülşen, Hande Yener, Mahsun Kırmizgül, Funda Arar etc.

Hotelurile din Bodrum, extrem de aglomerate

Președintele consiliului de administrație al hotelului AZKA, Bülent Kaya, a declarat că, la fel ca în alți ani, cea mai mare densitate de turiști este la Bodrum.

La rândul său, primarul Bodrumului, Ahmet Aras, spune că la nivelul administrației locale problema nu este de creștere a populației, ci de a oferi servicii de calitate unui număr atât de mare de cetățeni.

Trebuie spus, de asemenea, că declarațiile conform cărora rata de ocupare e de aproape 100% sunt contrazise de președintele BOYD (Bodrum Professional Hoteliers Association), Serdar Karcılıoğlu, care precizează că situația nu trebuie exagerată, iar profesioniștii din turism nu trebuie să se agațe de chestii nerealiste. „Condamn astfel de declarații nerealiste ale unor prieteni, în special din sectorul de cazare. (…) Pe scurt, dacă putem ajunge la 60-65% din gradul de ocupare în această perioadă de vacanță, vom fi obținut un mare succes”.

Acesta mai spune că astfel de declarații îi îndepărtează pe cei care voiau să ajungă la Bodrum, de asemenea îi poate determina pe investitorii din turism să îi acuze de incompetență pe managerii hotelurilor care nu vor avea un grad de ocupare maxim și, nu în ultimul rând, există riscul ca Guvernul să pună încă o presiune fiscală pe hotelieri afectați deja de datorii în urma pandemiei.

Creșteri de preț de 200%

Un alt profesionist în turism din Bodrum, Zeynel Kılınç, estimează pentru presa turcă faprul că există o creștere de aproximativ 200% a prețurilor comparativ cu perioada dinainte de pandemie.

Din cauza numărului tot mai mare de locuitori, laolaltă cu numărul mare de turiști și lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate, în Bodrum s-au produs cozi lungi de vehicule. Ambuteiajele au făcut ca un segment de drum de 5 kilometri să fie parcurs în 45 de minute. De altfel, în decurs de o săptămână, numărul vehiculelor care au intrat în Bodrum s-a apropiat de 100.000. La nivelul întregii provincii Muğla se estimează că vor veni în vacanță aproximativ 2,5 milioane de turişti.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.