transport Istanbul gara

Cele 3 mari metropole ale Turciei, Istanbul, Ankara și Izmir vor oferi transport public gratuit cu ocazia vacanței pentru Kurban Bayram. De asemenea, accesul pe unele poduri care traversează Bosforul, precum și pe unele autostrăzi, va fi scutit de taxe. Potrivit unui Decret prezidențial publicat azi în Monitorul Oficial este vorba de autostrăzile și podurile operate de Direcția Generală a Autostrăzilor.

Astfel, la Istanbul, se va trece fără taxă pe podul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Podul Martirilor din 15 iulie), precum și pe podul Fatih Sultan Mehmet

Gratuitățile vor fi în vigoare de sâmbătă, 9 iulie, până marți, 18 iulie, ora 7.

Taxa de trecere va rămâne valabilă pentru proiectele de construcție-exploatare-transfer, cum ar fi podul Yavuz Sultan Selim, podul Osmangazi, podul Çanakkale, autostrada Istanbul-İzmir, autostrada Marmara de Nord și tunelul Eurasia.

Cum se va aplica gratuitatea la transportul public

Compania IETT, care operează la Istanbul transportul public, a anunțat că va oferi servicii gratuite în primele patru zile ale Kurban Bayram.

La Ankara se va asigura, de asemenea, transport public gratuit, inclusiv autobuz, metrou, Ankaray și telecabină, în perioada 9 iulie – 12 iulie.

Serviciile de transport public gratuit va fi și la Izmir, dar și la mijloacele de transport în comun operate de Ministerul Transporturilor, precum Başkentray din Ankara și Marmaray din Istanbul.

Reamintim că vacanța de 9 zile pentru Kurban Bairam începe pe 9 iulie și se termină pe 18 iulie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.