accident gaziantep Turcia

UPDATE, 22 August, ora 13

Astăzi a fost publicat raportul accidentului în care și-au pierdut viața 16 persoane. Conform acestuia, tahograful din autobuzul de pasageri a înregistrat o viteză de 130 de kilometri înainte de accident, iar distanța de frânare este de 307 metri.

Ancheta autorităților continuă cu privire la prăbușirea autobuzului de pasageri Diyarbakır Travel, care s-a răsturnat și a derapat la 150 de metri în spatele locului unui alt accident de pe tronsonul Nizip a autostrăzii Adana-Gaziantep (TAG). Pe acel tronson de autostradă limita de viteză pentru autobuze este de 100 de km/h.

***

Un accident îngrozitor de circulație a avut loc pe autostrada Gaziantep-Nizip, soldat cu moartea a 16 persoane și rănirea a 22, anunță Agenția Anadolu. Conform datelor oficiale, în accident și-au pierdut viața 2 paramedici, 3 pompieri, 2 jurnaliști și 8 pasageri.

Potrivit autorităților, echipajele de salvare sosite la un alt accident, precum și un autovehicul pentru transmisii în direct al agenției de știri İhlas, au fost lovite de un autobuz de pasageri, care a derapat aproximativ 200 de metri, până la locul primului accident, pe secțiunea Nizip a Autostrăzii Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG).

O porțiune a autostrăzii a fost închisă circulației, iar spre direcția Nizip a fost deschisă ulterior transportului în mod controlat.

Autoritățile îi îndrumă pe cei care doresc mai multe informații despre victime să apeleze la Unitatea Centrului de Coordonare și Dezastre Sanitare (SAKOM). Ministrul Justiției, Bekir Bozdağ, a declarat că Parchetul a început deja ancheta judiciară cu privire la acest accident de circulație. Mai multe oficialități din Turcia și din străinătate au exprimat condoleanțe familiilor îndoliate.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 3 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024