A fost inaugurat un nou tunel, care ușurează traficul spre Antalya

Recent a fost inaugurat tunelul Phaselis, care va ușura traficul spre Antalya, un important reper turistic la Turciei, dar și o provincie care găzduiește importante evenimente naționale și internaționale.

Tunelul Phaselis are o lungime de 1305 metri, cu câte două benzi pe sens, totodată fiind finalizate și drumurile de legătură cu tunelul, traseul rutier fiind astfel scurtat cu 2 kilometri, iar timpul de călătorie cu 10 minute.

Aflat într-o zonă preponderent montană, tunelul Phaselis are câte două benzi pe sens și asigură un acces mai facil către raioane precum Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaș, Kalkan.

Tunelul este situat în partea de vest a drumului de coastă al Mediteranei, pe axa care leagă Antalya de regiunea Mării Egee și de Anatolia Centrală. La ceremonia de deschidere a participat prin videoconferință și președintele Recep Tayyip Erdoğan. După discursurile de la inaugurare, ministrul transporturilor și infrastructurii, Adil Karaismailoğlu, a făcut deschiderea trecând cu propriul vehicul prin Tunelul Phaselis, alături de ministrul turc de externe Mevlüt Çavuşoğlu.