Recent a fost inaugurat tunelul Phaselis, care va ușura traficul spre Antalya, un important reper turistic la Turciei, dar și o provincie care găzduiește importante evenimente naționale și internaționale.

Tunelul Phaselis are o lungime de 1305 metri, cu câte două benzi pe sens. Au fost finalizate și drumurile de legătură cu tunelul, traseul rutier fiind astfel scurtat cu 2 kilometri, iar timpul de călătorie cu 10 minute.

Aflat într-o zonă preponderent montană, tunelul Phaselis asigură un acces mai facil către raioane precum Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaș, Kalkan.

Tunelul este situat în partea de vest a drumului de coastă al Mediteranei, pe axa care leagă Antalya de regiunea Mării Egee și de Anatolia Centrală. La ceremonia de deschidere a participat prin videoconferință și președintele Recep Tayyip Erdoğan.

După discursurile de la inaugurare, ministrul transporturilor și infrastructurii, Adil Karaismailoğlu, a făcut deschiderea trecând cu propriul vehicul prin Tunelul Phaselis, alături de ministrul turc de externe Mevlüt Çavuşoğlu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.